19 Μαΐου 2024
Reviews

Thelemite – Survival of the Fittest (Sleaszy Rider Records)

Χειμαρρώδες και παθιασμένο το κλασσικό heavy metal των Thelemite. Στο τρίτο τους full length συνδυάζουν τις βασικές επιρροές τους με τέτοιο τρόπο που είναι αδύνατον να μην πιάσει ο ακροατής το ξεκάθαρο μήνυμα που λέει “κοίτα φίλε, εμείς βασικά οπαδοί είμαστε, παίζουμε αυτό που γουστάρουμε, αν γουστάρεις μας ακούς, αλλιώς συνεχίζεις.

Μουσικά η μπάντα κάνει βόλτα στα μονοπάτια της 8ης Black Sabbath εποχής -Tony Martin- και τα παντρεύει με το ευρύτερο Judas Priest γίγνεσθαι -από British Steel μέχρι Painkiller-. Από εκεί και πέρα αν στήσεις προσεκτικά αυτί θα βρεις πολλές και διάφορες επιρροές που συμπληρώνουν το ηχητικό παζλ: από Savatage της πρώτης περιόδου, μέχρι Riot και Leathewolf.

Έχουν αίσθηση της μελωδίας, είναι δεξιοτέχνες στο εκτελεστικό κομμάτι, οπότε υποστηρίζουν το υλικό τους σε μέγιστο βαθμό.

Αξίζει να αφιερώσεις ακροάσεις στο άλμπουμ. Θα πάρεις πραγματάκια, και ίσως θα πάρεις περισσότερα αν ακούσεις κάποιο κομμάτι του πίσω από μια μπάρα σε ένα σετ μαζί με τα υπόλοιπα classics που έμπασαν τους Thelemite στο studio. Κάνε και νόημα στον μπαρμαν να σου φέρει το επόμενο, ξέρει αυτός!