23 Μαΐου 2024
Reviews

Skinher – Heartstruck (Aural Music)

Πνευματικό παιδί του Kyle Skinher δηλαδή του Χάρη των Hail Spirit Noir, οι Skinher μας παρουσιάζονται ως μια μπάντα που έχει σκοπό να μας ταξιδέψει πίσω στην δεκαετία των 80ς, υποβάλλοντας φόρο τιμής σε αγαπημένα trends της εποχής, τις horror ταινίες και το hard rock που μεσουρανούσε τω καιρώ εκείνο σε κάθε στέκι.

Ο δίσκος τιτλοφορείται Heartstruck και αποτελείται από 8 συνθέσεις, με συνολική διάρκεια 35 λεπτών. Όπως προανέφερα, θεματολογικά καταπιάνεται και εμπνέεται με τις ταινίες τρόμου που εκείνη την εποχή κάνανε θραύση στο εγχώριο κοινό, καταναλώνοντας με μανία cultοειδή films με εισβολές εξωγήινων, νεκροζώντανων και κατά συρροή δολοφόνων.

Μουσικά, τα πράγματα είναι εξαιρετικά! Η μπάντα προσπάθησε να προσδώσει έναν vintage και αναλογικό ήχο στις συνθέσεις της και το αποτέλεσμα την δικαιώνει κατά κράτος! Μιλάμε για ένα αψεγάδιαστο δίσκο που ακούγεται στο repeat! Από την πρώτη νότα του “You Are The Next” μέχρι το γλυκό “Josephine”, το επίπεδο των συνθέσεων στέκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, βγάζοντας μια feel good αίσθηση μέσα από βιρτούζικο παίξιμο, χωρίς όμως να υπάρχει υποψία φλυαρίας ή παραπανίσια νότας.

Στο album συμμετέχει ο Σάκης Μπαντής (Horizon’s End / Hail Spirit Noir) στο κομμάτι “Night Cull”, χαρίζοντας μας ένα επικό keyboard solo, αλλά και ο Marcelo Vieira, που βοηθάει στα φωνητικά τον main frontman Κωνσταντίνο Μαργαρίτη,  σε 3 συνθέσεις.

Εξαιρετική απόδοση και από τον Theo Liratzakis (Hail Spirit Noir, πρώην Rex Mundi) στις κιθάρες και φυσικά από τον Håkon Freyr Gustafsson στα τύμπανα.

Η παραγωγή του album έχει γίνει από τον ίδιο τον Kyle Skinher μαζι με τον Δημήτρη Ντούβρα, ο όποιος έχει αναλάβει και την μίξη. Το master έχει κάνει ο Alan Douches. Το υπέροχο cover art που σε σπρώχνει κατευθείαν στην ουσία του album είναι μια δουλειά του Gus Mertha.

Γενικά, να πω ότι οι Skinher παραδίδουν ένα άρτιο hard rock / heavy metal album, όπου μέσα παίζονται απίστευτα πράγματα, ικανό να διασκεδάσει τους πάντες και να φέρει ένα αίσθημα νοσταλγίας σε όσους έζησαν από πρώτο χέρι τα 80s. Άψογο!