23 Μαΐου 2024
Reviews

Melinoë – Saffron Cloaked Nymph (Independent)

Οι Θεσσαλονικείς Melinoë -εμπνεύστηκαν το όνομα τους από την θεότητα (Νύμφη), η οποία σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία αναπαριστά αυτή που έφερνε τους εφιάλτες και τους θανάτους στους ανθρώπους.

Ομολογώ ότι τους Melinoë δεν τους ήξερα και δεν έχω και ξεκάθαρη εικόνα για το πόσα χρόνια βρίσκονται στις επάλξεις. Χαίρομαι πραγματικά όμως που τους ανακάλυψα και το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνετε όλοι-ες εσείς που είστε λάτρεις/οπαδοί του atmospheric/melodic black/death metal και ειδικότερα των Dissection, Hypocrisy, Edge of Sanity και Emperor.

Η τετραμελής μπάντα λοιπόν (Vocals: Teo Pavlidis, Guitars: Georgia Alma, Bass: Nota Atropos, Drums: John V.) κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό (27.01.2024) την πρώτη της δισκογραφική προσπάθεια, το EP με τίτλο “Saffron Cloaked Nymph”.

Μέσα στα σχεδόν 25 λεπτά διάρκειας των 5 τραγουδιών του, ο ακροατής μπορεί να απολαύσει μελωδικό death και black metal, συνοδευόμενα από στιχούς βασισμένους κυριώς στην ελληνική και σκανδιναβική μυθολογία.

Το αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι που το EP δεν έχει κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή (τουλάχιστον όχι ακόμα), αλλά μπορείτε να το προμηθευτείτε από το επίσημο Bandcamp της μπάντας: https://melinoeofficial.bandcamp.com/album/saffron-cloaked-nymph

Δώστε του την δεόυσα προσοχή και δε θα απογοητευτείτε!