23 Μαΐου 2024
Reviews

Voidstare – Sewer Prayers (Independent)

Από τη Θεσσαλονίκη ορμώμενοι οι Voidstare, παρουσιάζουν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο “Sewer Prayers”. Χωρίς την υποστήριξη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, παρουσιάζουν τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας λίγο πάνω από τα 17 λεπτά.

Τα πράγματα εδώ είναι απλά και ξεκάθαρα, αφού έχουμε να κάνουμε με μαυρομεταλλικό υλικό σκανδιναβικών θα έλεγα καταβολών. Η παραγωγή του EP είναι απλά εξαιρετική. Ο πεντακάθαρος ήχος βοηθά στο να ξεδιπλώσουν όλη τη δεξιοτεχνία τους. Το black metal τους είναι καλοπαιγμένο, το μπάσο προσδίδει μια “ζεστασιά” στις παγωμένες συνθέσεις, ενώ η απουσία των φυσικών τυμπάνων δεν αφαιρεί από το τελικό αποτέλεσμα, αφού το drum programming είναι πραγματικά τόσο όσο χρειάζεται. Ωραίες οι απόκοσμες μελωδίες από την κιθάρα, έξυπνα αναμιγμένα και τα black φωνητικά με τις απαγγελίες.

Το πρώτο δείγμα των Voidstare είναι παραπάνω από θετικό. Προσωπικά βρήκα και τα τέσσερα τραγούδια άκρως ενδιαφέροντα, ενώ θα το ξαναγράψω πως με κέρδισε η παραγωγή.

Οι φίλοι του μαυρομεταλλικού ήχου να προστρέξουν σίγουρα, αλλά και οι υπόλοιποι δεν θα χάσουν αν δεν προσπεράσουν το δίδυμο από τη Θεσσαλονίκη. Στα συν και το ωραίο εξώφυλλο. Εύχομαι και ελπίζω να μας απασχολήσουν και στο μέλλον.