29 Μαΐου 2024
Reviews

Under the Shadows – I Before You (Independent)

Οι Under The Shadows ξεκίνησαν ως side project από τον Ηλία Νεγρίν (Julian’s Lullaby, πρώην Disharmony, πρώην Decadence) με τον γιο του Άρη Νεγρίν στα ντραμς και guests τον Eric Castiglia στα φωνητικά και τον Δημήτρη Κοσκινά στις κιθάρες.

Στο ντεμπούτο EP του -που κυκλοφορεί ψηφιακά-, το σχήμα εξερευνά σκοτεινά μονοπάτια φτιάχνοντας ένα ηχητικό πορτραίτο στο οποίο θα ακούσει κανείς διάφορα πράγματα. Από heavy κιθάρες και gothic metal περάσματα, μέχρι μελωδίες που κάνουν βουτιά σε ένα σαγηνευτικό χάος και όλα αυτά πάνω σε ένα rhythm section γεμάτο δυναμικές και ένταση.

Τα φωνητικά του Castigia άλλοτε σε μελωδικές και άλλοτε σε πιο extreme φόρμες, δημιουργούν ένα καλαίσθητο σύνολο που δένει αρμονικά με τη μουσική. Θα χρειαζόμουν καμιά δεκαριά παραγράφους για να αναφερθώ σε όλα τα σχήματα που έχει συμμετάσχει ο ταλαντούχος Ιταλός τραγουδιστής. Από Acamarachi και Osculant Brutality, μέχρι Autumn Tears και Foltest, ο τύπος είναι φαινόμενο.

Ποικιλόμορφο άκουσμα που οδηγεί σε διαδρομές με λιγοστό η καθόλου φως. Από τους Sentenced και τους Nefilim μέχρι τους Autumn Tears και τους Dark the Suns.

Να σημειώσω πως τους στίχους έχει γράψει η Άννα Σπανογιώργου που έχει συνεισφέρει με στίχους και σε όλα τα άλμπουμ του Julian’s Lullaby (εξαιρετική μπάντα που πρέπει επίσης να τσεκάρεις).