19 Μαΐου 2024
Reviews

Turbocharger – High Octane Monster (Swallow It All Records)

Οι Turbocharger δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο του 2014 από τους Δημήτρη Αρχοντιδή (κιθάρα/φωνή), Νίκο Νέκε (τύμπανα) και Κώστα Γιάντσιο (μπάσο).

Με κοινό άξονα την αγάπη για τους Motorhead, Zeke, AC/DC και λοιπούς συνήθεις υπόπτους, η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της ΕΡ “Heavy R’n’R Machine” το 2016.

Η αγάπη τους για το σανίδι και τον δρόμο δεν μπορούσε να κρυφτεί και μετά από αλλεπάλληλες εμφανίσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, συγκέντρωσαν ότι ακυκλοφόρητο υλικό είχαν και ενσωματώνοντας τα τραγούδια από το πρώτο τους  ΕΡ, στις 2 Απρίλιου του 2023 κυκλοφόρησαν το πρώτο full length άλμπουμ από την Swallow Ιt Αll Records με τίτλο “High Octane Monster”.

Η μπάντα πορεύεται στα μονοπάτια του heavy full speed R’n’R, με έναν ήχο αλήτικο σφυρηλατημένο σε πολυπληθείς λεωφόρους και σκοτεινά σοκάκια.

Το άλμπουμ αποτελεί ένα ξεσηκωτικό, ασταμάτητο party. Οι ρυθμοί είναι ανελέητα καταιγιστικοί, με τις κιθάρες να μαρσάρουν και τα φωνητικά να βρυχώνται. Αν και οι 14 συνθέσεις που περιέχονται στον δίσκο κινούνται σε πολύ καλό επίπεδο, ξεχώρισα τα “Kill to Live Another Day”, “Ride Till You Die”, “Hellhound”, “Christine” και “Heavy R’n’R machine”.

Η ηχογράφηση έγινε στα Dare Studios στην Κατερίνη και μίξη καθώς και μάστερ επιμελήθηκε ο Δημήτρης Δούβρας στα Lunatech Sounds Studio.

Κλείνοντας, να πω ότι έχουμε μια πολύ straight forward R’n’R αλήτικη κυκλοφορία, εντελώς speed-άτη που σε σφυροκοπά με good vibes και party feeling.