29 Μαΐου 2024
Reviews

Triumpher – Storming the Walls (No Remorse Records)

Ήρθαν οι Triumpher να ταράξουν τα νερά του παγκόσμιου επικού heavy metal; Βεβαίως και ήρθαν.

Οι Triumpher δεν είναι σε καμία περίπτωση χθεσινοί, γεννήθηκαν από τις στάχτες των εξαιρετικών Saboter, οι οποίοι κυκλοφόρησαν τα Mankind Is Damned (2016) και Architects of Evil (2018). Σε ένα εντελώς διαφορετικό μουσικολογικό ύφος από τους Saboter, κυκλοφορoύν υπό τη νέα τους ονομασία το Storming the Walls. Δεν ξέρω αν θα είναι η απάτητη κορυφή τους, αν θα καταφέρουν να το ξεπεράσουν (αν και είμαι σίγουρος πως θα το κάνουν), όμως το Storming the Walls είναι απλά ένα συγκλονιστικό άκουσμα από αρχής μέχρι τέλους. Δύσκολα λέγεται κάτι τέτοιο. Πιο δύσκολα γράφεται.

To Storming the Walls δεν είναι ένας τυχαίος δίσκος, όπως τυχαίοι δεν είναι και οι ίδιοι οι Triumpher. Με μια υποδειγματική παραγωγή, την οποία επιμελήθηκε ο George Emmanuel, το συγκρότημα παρουσιάζει ένα αμάλγαμα από ήχους. Όπως και οι ίδιοι δηλώνουν, από τη μία μεριά πατούν στους Manowar, τους Judas Priest και τους Iron Maiden και από την άλλη στους Darkthrone, τους Emperor, τους Satyricon και τους Dissection. Θα προσέθετα και τους Bathory αλλά και την προσωπική μπάντα του King Diamond.

To album παρουσιάζει μια κορύφωση και ταυτόχρονα μια βύθιση στα έγκατα της αβύσσου. Είναι επικό και σκοτεινό, όμως δίνει και ψήγματα φωτός. Όσες φορές και να το ακούσω δεν μπορώ να ξεχωρίσω τί μου αρέσει περισσότερο. Υπάρχουν αυτά, τα εμβατηριακού τύπου ρεφρέν, τα οποία με κάθε άκουσμα μεγαλώνουν μέσα σου. Υπάρχουν τα εξαιρετικά κιθαριστικά παιξίματα και το στιβαρό rhythm section που γεμίζει το χώρο και βοηθά στη δημιουργία της ανάλογης ατμόσφαιρας. Σε όλα αυτά, προσθέτεις και τους ήχους από τα πλήκτρα που δένουν τις συνθέσεις και ιδού ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα που κυκλοφόρησε ελληνικό συγκρότημα.

Δεν ξέρω σε ποιον ή ποιους Θεούς θυσίασαν και τί, όμως το Storming the Walls άνοιξε τις πύλες της Αβύσσου και οι δαίμονες κατέκλυσαν τις ψυχές μας. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός πως οι Triumpher ήταν το ίδιο συγκλονιστικοί όταν τους είδα και στο σανίδι του Golden R Festival 2023. Πολύς ο κόσμος που περίμενε να τους αποθεώσει, όπως και έγινε. Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο.

Αγοράστε το Storming the Walls σε οποιαδήποτε μορφή. Μη στερήσετε στους εαυτούς σας αυτή τη μεταλλική μουσική πανδαισία. Οι Triumpher ήρθαν για να μείνουν, ίσως μελλοντικά να αναλάβουν και τα ηνία. Κανείς δεν ξέρει.