23 Μαΐου 2024
Reviews

FMD – Feed My Daemons (Independent)

Ένας δίσκος που έχει εξαιρετικές μπασογραμμές, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι κακός. Κάτι τέτοιο ταιριάζει απόλυτα και στους Feed My Daemons, όπου το μπάσο του Πάρη Κράλλη «ζωγραφίζει» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ομώνυμου album τους.

Για να μη γράφω και ψέματα, τυχαία έπεσα πάνω στους Feed My Daemons, όταν το “Instant Dreams” αποκαλύφθηκε στην γνωστή μηχανή μουσικής αναζήτησης. Πάτησα και ‘γω καμιά 10αρια φορές το repeat και δεν απογοητεύτηκα ούτε δευτερόλεπτο. Γενικότερα όμως όλος ο δίσκος δεν απογοητεύει.

Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο έγινε το καλοκαίρι του 2023 και η 5μελής μπάντα από τις Σέρρες, φαίνεται πως γνωρίζει τί θέλει να κάνει και το κάνει καλά. Heavy metal, αρκετά rock περάσματα, progressive διάθεση, μοντέρνοι ρυθμοί και ωραίες φωνητικές μελωδίες. Τον Σταύρο Σαββίδη (φωνή) δεν τον γνωρίζω (κακώς), αλλά φαίνεται πως το ξέρει πολύ καλά το άθλημα. Ακούστε το “As I Fall” και θα με θυμηθείτε.

Θα ήθελα μια περισσότερο μοντέρνα προσέγγιση στην παραγωγή του album, ίσως όμως αυτό και να μην ήταν το ζητούμενο της μπάντας. Ο Κωνσταντίνος Μουτάφης στα τύμπανα δένει άρτια to rhythm section, ενώ οι δύο κιθαρίστες (Απόστολος Γεωργιάδης και Δημήτρης Κουντουράς) έχουν τις δικές τους μελωδικές κορυφές. Ο καυστικός κοινωνικο-πολιτικός στίχος που δένει αρμονικά με το ύφος των τραγουδιών και το καλόγουστο εξώφυλλο, γεμίζουν το πακέτο.

Οι Feed My Daemons δε διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας. Περνάς όμως καλά όταν τους ακούς και απολαμβάνεις. Ωραίοι οι Σερραίοι.