19 Μαΐου 2024
Reviews

The Magus – Βυσσοδομώντας (The Circle Music)

Αλήθεια τώρα, μπαίνοντας στη διαδικασία να διαβάσετε αυτές εδώ τις αράδες, πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι το οποίο δεν έχει λεχθεί ή γραφτεί για το εν λόγω πόνημα; Και όμως… Ξεκινώντας από το τέλος, έχω την αίσθηση ότι εδώ ο The Magus μας προσφέρει απλόχερα τη δυνατότερη μουσικοσυνθετική στιγμή ολάκερης της καριέρας του, η οποία κι αν έχει προσφέρει στο παγκόσμιο black metal στερέωμα, τόσο με τους Nercomantia, όσο και με τους Thou Art Lord, Rotting Christ, Diabolow Rising, Yoth Iria κ.α. To σχεδόν 10λεπτο “Give The Devil His Due: The Story”, για το οποίο ο λόγος, είναι ακριβώς αυτό: Ένας ύμνος σε ολόκληρη ιστορία της ROCK μουσικής, μέσα στον οποίο συνυπάρχουν, δημιουργώντας ένα αριστοτεχνικό ψηφιδωτό, η country, τα blues, η rock αυτή καθ’ αυτή, το κλασικό heavy metal και μέσω αυτού στην κορύφωσή του η μαυρομεταλλική εποποιία.

Κι αν το φινάλε του δίσκου εντυπωσιάζει ακριβώς για όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μέσω και των υπόλοιπων 8 συνθέσεων o The Magus και η παρέα που τον συνοδεύει σε αυτό το debut album, έρχεται -για άλλη μία φορά μετά από πολλά χρόνια- να καταθέσει τη δική του πρόταση για το πώς μπορεί να ηχεί το μαύρο μέταλλο εν έτει 2024! Με σύμμαχο την αψεγάδιαση παραγωγή του ήχου, έχει βρει τη μαγική εκείνη συνταγή ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μην φέρει καμία απολύτως ταμπέλα υποείδους, αφού καταφέρνει και εσωκλείει κυριολεκτικά τα πάντα όλα! Και τούτο για να το πετύχεις, χρειάζεται πραγματικά μεγάλη μαγκιά.

Στο στιχουργικό κομμάτι δεν θα επεκταθώ κι αυτό γιατί θα έπρεπε να γράφω μέρες ολόκληρες, μιας και ο The Magus -όσοι τον παρακολουθείτε- γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν μπαίνει στη διαδικασία να γράψει στίχους απλά για να ντύσει τη μουσική του, αντίθετα ντύνει τους ήδη υπάρχοντες στίχους με τη μουσική! Για το συγκεκριμένο μάλιστα album κατάφερε να επιστρατεύσει όλα εκείνα τα ερεθίσματα, που, μέσα από την εμπειρία όλων αυτών των ετών, τον καθοδήγησαν στην στιχουργική ολοκλήρωση, η οποία συμπληρώθηκε -μην αφήνοντας τίποτα στην τύχη του- μέσω της πραγματικά εξαιρετικής εικαστικής δουλειάς που έγινε σε όλες τις εκδόσεις του album.

Κοντολογίς, το “Βυσσοδομώντας” αποτελεί ίσως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα album που έχουν κυκλοφορήσει στην ιστορία του metal σε παγκόσμιο επίπεδο, απ’ αρχής της δημιουργίας του σκληρού ήχου!