29 Μαΐου 2024
Reviews

Receiver – Whispers of Lore (Gates of Hell Records)

Πραγματικά αυτό το ντεμπούτο το περίμενα με πάρα πολύ μεγάλη αγωνία. Από τις πρώτες demo ηχογραφήσεις της μπάντας είχα εντοπίσει ένα πολύ ξεχωριστό vibe στον ήχο τους και πραγματικά ήθελα να ακούσω κάτι ολοκληρωμένο. Τελικά και αναμονή άξιζε και εγώ δικαιώθηκα διότι έλεγα σε όλους το πόσο ξεχωριστή μπάντα είναι οι Κύπριοι και ότι θα βγάλουν δισκάρα. Και αυτό ακριβώς συνέβη.

Έχουμε λοιπόν εδώ ένα εξαιρετικό ντεμπούτο επικού heavy metal με υλικό που βγαίνει μπροστά μιας και είναι βασισμένο στο ποικιλόμορφο και δυναμικό riffing, στην πραγματικά τεραστίων διαστάσεων ερμηνευτική ικανότητα της τραγουδίστριας (Νικολέτα Κυπριανού), αλλά και στην μαεστρία που έχει επιδείξει η μπάντα συνδυάζοντας τόσο τις epic όσο και τις κλασσικές heavy metal επιρροές της.

Από τους Omen, τους Manilla Road και τους Warlord, στους Sanhedrin στους Tanith και τους Iron Griffin, τους Blood Star και τους Chastain. Ναι όλες αυτές οι επιρροές από κλασικά αλλά και νεότερα σχήματα, συνυπάρχουν με αξιοσημείωτη ισορροπία στο υλικό του συγκεκριμένου άλμπουμ από μια μπάντα που δεν κοπιάρει, μα συνδυάζει πανέξυπνα τάσεις και επιρροές χτίζοντας με μεγάλη φροντίδα το ηχητικό της οικοδόμημα.

Με το “Whispers of Lore” το σχήμα έχει ανεβάσει ήδη τον πήχη αρκετά ψηλά, αυτό φυσικά για τον ακροατή είναι καλό νέο, διότι το επόμενο τους βήμα θα τους βρει με ακόμα καλύτερο άλμπουμ αν φυσικά αποδεχτούν την πρόκληση που έθεσαν… οι ίδιοι.

Για την ώρα όλοι οι φίλοι του καλού heavy metal πρέπει να ακούσουν αυτή τη δισκάρα.