23 Μαΐου 2024
Reviews

Stray Gods – Olympus (Rock of Angels Records)

Με το δεύτερο τους άλμπουμ οι Stray Gods του Bob Katsionis, συνεχίζουν να εξερευνούν το Iron Maiden σύμπαν στο οποίο είναι ταγμένοι. Παράλληλα όμως μας χαρίζουν ένα άλμπουμ περισσότερο επικό και αφηγηματικό σε σχέση με το ντεμπούτο τους.

Οι συνθέσεις εδώ είναι περισσότερο μακροσκελής, με μεγαλύτερη ποικιλία θεμάτων και περισσότερες εναλλαγές ρυθμών.

Η μελωδία έχει τον πρώτο λόγο εδώ και βγαίνει μπροστά με κάθε τρόπο. Είτε μέσα από τις χαρακτηριστικές δισολίες, είτε μέσα από τις μελωδίες φωνητικών, είτε μέσα από τα ίδια τα main solos. Και φυσικά να μην παραλείψω να αναφερθώ στο πομπώδες riffing που παρόλη την as per mission Iron Maiden στόφα του, παρουσιάζει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον συνθετικά και ακούγεται πολύ πληρέστερο από το αντίστοιχο riffing που θα σου σερβίρει η μπάντα της heavy metal “αναβίωσης” από τη διπλανή πόρτα.

Σε αυτό το δίσκο οι Somewhere in Time και Seventh Son αναφορές αποτελούν το κέντρο βάρους και θα κάνουν την καρδιά του κάθε maiden οπαδού να χτυπήσει. Πάντως να είστε σίγουροι πως το άλμπουμ αξίζει να ακουστεί από ολλούς όσους ψάχνουν καλό heavy metal, ανεξάρτητα από τη σχέση τους με τη μουσική των Maiden.