29 Μαΐου 2024
Reviews

Slough of Despair – Deluge of Regrets (Independent)

Στο νέο τους EP οι Αθηναίοι Slough of Despair προσεγγίζουν το Doom Death Metal τους από δύο διαφορετικά μονοπάτια που τελικά συναντιούνται.Από τη μια έχουμε την αργή, θανατερή σχολή των Autopsy που είναι η βασική επιρροή στα δύο πρώτα κομμάτια του EP -“Empty” και “Deluge of Regrets”. Εδώ η μπάντα βγάζει προς τα έξω τις πιο death metal ρίζες της, δίνοντας βάση στο riffing και φτιάχνοντας μια βαριά επιθανάτια ατμόσφαιρα.

Τα δύο επόμενα κομμάτια – “Vision of Death, Lost Fairytales” και “Remembrance” είναι πιο μελωδικά και έχουν επιρροές από την κλασική Doom / Death σχολή. Από Funeral και Pantheist μέχρι Shape of Despair και Officium Triste).

Και τα τέσσερα κομμάτια έχουν σωστό development και ιδέες, ενώ εύσημα πρέπει να δοθούν και για τον παράγοντα “ατμόσφαιρα” που είναι ένα σημαντικό feature σε αυτό που έχουν επιλέξει να παίξουν.

Θεωρώ πως μπάντα λειτουργεί πολύ καλύτερα όταν δίνει έμφαση στις μελωδίες και ότι ο πιο κλασσικός doom / death εαυτός τους είναι αυτός που κλέβει την παράσταση.

Θετική εντύπωση μου έκανε και η παραγωγή. Συμπαγής και οργανική ταυτόχρονα, προσυπογράφει την ταυτότητα του υλικού.

Με δεδομένο ότι ήδη έχουν ένα εξαιρετικό ντεμπούτο και ότι στο παρών EP είδα πολύ θετικά δείγματα γραφής, θα περιμένω το επόμενο βήμα με μεγάλη αγωνία.