19 Μαΐου 2024
Reviews

Groove Therapist – Monologue (Independent)

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η νέα δισκογραφική πρόταση των Groove Therapist. Στο “Monologue” μπορείς να ακούσεις έναν ισορροπημένο συνδυασμό μοντέρνου Prog Metal με Progressive Rock αναφορές, fusion ανησυχίες και το στοιχείο της μελωδίας, έντονο και διάχυτο από άκρη σε άκρη στο υλικό.

Οι Therapist υιοθετούν μεν μια σαφή αφηγηματική προσέγγιση του υλικού τους για να υποστηρίξουν το concept του δίσκου τους, αλλά από την άλλη δεν ξεχνούν ότι το κέντρο βάρους ακόμα και όταν αφηγείσαι ιστορίες μέσα σε δίσκους είναι η μουσικότητα. Έτσι έστησαν το υλικό τους με τέτοιο τρόπο ώστε να σου προσφέρουν γενναιόδωρα την συνολική εμπειρία ακρόασης του άλμπουμ, αφήνοντας σε ταυτόχρονα να απολαύσεις και την κάθε σύνθεση μεμονωμένα. Τίποτα στην τύχη εδώ αγαπητέ αναγνώστη.

Τα τραγούδια αφηγούνται την ιστορία του Κάσσανδρου, ενός ανθρώπου που μαθαίνει ότι εξαιτίας μιας σοβαρής ασθένειας, δεν έχει πολύ χρόνο ζωής. Το concept από μόνο του φορτίζει το υλικό με ένταση και αυτό λειτουργεί θαυμάσια στο μουσικό κομμάτι.

Εναλλαγές στου ρυθμούς, έξυπνο riffing, αινιγματικές μελωδίες στο πιάνο που τρυπώνουν στις χαραμάδες των κομματιών, φλερτάρισμα με μουσικά μοτίβα που δίνουν ποικιλία -από funk, μέχρι κλασικότροπες αναφορές-, όλα συνυπάρχουν εγώ. Και με εισαγωγή στο άλμπουμ ala “Operation Mindcrime”, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Αν νιώθεις ότι σε αφορά ο ήχος συγκροτημάτων όπως Need, False Coda, Poem κτλ, εδώ θα αισθανθείς σαν το σπίτι σου. Αν ψάχνεις για ένα ενδιαφέρον άλμπουμ, πάλι καλή επιλογή θα κάνεις.

Βρες το άλμπουμ εδώ.