29 Μαΐου 2024
Reviews

Rusty Rock – Play or Die (Independent)

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ (στην περίπτωση μας το Βόλο) γνωρίζουν πολύ καλά τους Rusty Rock. Δυο ξαδέλφια ξεκίνησαν την μπάντα το μακρινό 1992, παίζοντας hard rock n’ roll, δίνοντας αμέτρητα live (τους απολαύσαμε και στο GRF του 2023) και χτίζοντας σταδιακά ένα σκληροπυρηνικό fan base.

Και επειδή είναι αλλιώτικα τα αλάνια τα βολιώτικα, τα μέλη των Rusty Rock δεν είναι καθόλου τυχαία. Στα δερμάτινα γιλέκα τους γράφει το όνομα ARGORIDERS MCC HELLAS, μια λέσχη μοτοσικλετιστών με βάση το Βόλο, ξακουστή σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας (και όχι μόνο).

Αφού γίνεται λόγος για ρόδες, μουσικά οι Rusty Rock σίγουρα δεν ανακάλυψαν τον τροχό, ωστόσο… Το “Play or Die” περιέχει 6 τραγούδια, τέσσερις καλοπαιγμένους hard rock δυναμίτες με πολλές stoney αναφορές, αρκετά heavy περάσματα και δύο πιο χαλαρές στιγμές (Born again, Strange Feelings), όπου στα τραγούδια υπάρχει σαφώς μια ταξιδιάρικη διάθεση.

To attitude των Rusty Rock έχει σίγουρα περάσει και στα 6 κομμάτια του “Play or Die”. Η τετράδα παίζει δυνατά, με ορμή από Ηarley-αδικη ιπποδύναμη, ιδανική για ταξίδια και πολλά γκάζια.

Είναι όντως αλλιώτικα τα αλάνια τα βολιώτικα.