18 Ιουλίου 2024
Reviews

Oath of Hermon – Sangre de los Muertos (MetalFighters)

Πρέπει να παραδεχτώ ότι το συγκεκριμένο EP έχει μετρήσει πολλές προσωπικές ακροάσεις. Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την κατεύθυνση του Black Metal που μας χαρίζουν οι Αθηναίοι Oath of Hermon. Οι επιρροές τους είναι ξεκάθαρες και κοιτούν ίσια στα μάτια το ελληνικό black του πρώτου μισού των 90’s. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε τρία βασικά στοιχεία. Πρώτον ζοφερή ατμόσφαιρα, δεύτερον riffing που έχει τις ρίζες του στο καθαρό heavy metal και τρίτον φωνητικά που παραπέμπουν στα κλασσικά releases του είδους (δεν περιμένετε τώρα εμένα να σας τα πω, έτσι;).

Στα τέσσερα κομμάτια του EP -και ένα intro- η μπάντα παρουσιάζει ενδιαφέρον songwriting και μια σχεδόν νοσταλγική -φάση γιατί δεν έχουμε 1993- προσέγγιση του υλικού, που εμένα με κέρδισε. Υπάρχει ποικιλία στο riffing, καθώς επίσης και κάποια όμορφα ακουστικά parts τα οποία ξεχώρισα. Όπως επίσης ξεχώρισα και την εξαιρετική δουλειά του Σάκη Αξιώτη στα πλήκτρα.

Η πρώτη επαφή λοιπόν με την μπάντα είναι θετική. Θα περιμένω το επόμενο βήμα με αγωνία και ελπίζω η ποιότητα να είναι ανάλογη.