19 Μαΐου 2024
Reviews

Refuser – Refuser (Sleaszy Rider Records)

Όλοι χρειαζόμαστε ένα καλό άλμπουμ επικού heavy metal και οι Refuser κάπου μεταξύ Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Αθήνας φροντίζουν να μας το προσφέρουν με γενναιοδωρία. Η μπάντα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης γι’ αυτό που παίζει, μιας και το σπαθί που κοσμεί το εξώφυλλο, μεταφέρει το μήνυμα του έπους με σαφήνεια.

Το υλικό του άλμπουμ είναι καλοπαιγμένο και με πάρα πολύ καλές ιδέες. Η βάση στήνεται με πομπώδη riffs, mid tempo ρυθμούς αλλά και ανεβασμένες ταχύτητες εκεί που πρέπει. Τα φωνητικά με το επικό feeling και την ιδιαίτερη χροιά τους, ανεβάζουν το συνολικό level στα σίγουρα, οδηγώντας τα κομμάτια σε θαυμαστές κορυφώσεις ειδικά στα ρεφρέν. Αυτά είναι τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα κομμάτια που υπάρχουν εδώ.

Το γενικό vibe των κομματιών, τα riffs και γενικά οι μελωδίες σε φωνή, leads και solos, μου έβγαλαν μια τρομερά νοσταλγική αίσθηση, θυμίζοντας μου τις κλασσικές heavy και epic metal μπάντες των 90’s και αυτό ας μου επιτραπεί να τονίσω ότι για μένα είναι το πιο δυνατό χαρακτηριστικό σε αυτό το ντεμπούτο.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Αν ψάχνεις για καλοπαιγμένο epic heavy metal που θα σου ανοίξει διάπλατα την πόρτα στο παρελθόν, τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπεράσεις αυτό το θαυμάσιο ντεμπούτο!