29 Μαΐου 2024
Reviews

Asomata – Asomata (Independent)

Οι Asomata δημιουργήθηκαν το 2023 στην Αθήνα. Πρόκειται για μία μπάντα με πολυεθνικό roster, αφού συναντάμε τον Θοδωρή Παπαχρήστο στην κιθάρα, τον Μιχάλη Παπαμιχελάκη στο μπάσο, τον Ούγγρο Laslo Olaszki στα τύμπανα και τον Εσθονό Jaan Paern στην κιθάρα και την φωνή. Τον Ιανουάριο του 2024 κυκλοφορούν το πρώτο τους EP, το οποίο αποτελείται από πέντε συνθέσεις συνολικής διάρκειας 22 λεπτών! Ηχητικά κινούνται σε rock και heavy ρυθμούς με έντονες επιρροές από grunge.

Το “Little man” που μας βάζει στον κόσμο των Asomata είναι ένα τραγούδι με έντονο αντιπολεμικό μήνυμα, ξεκινάει με ένα αργόσυρτο riff, για να συνεχίσει σε χαμηλούς ρυθμούς και καθώς εξελίσσεται διακρίνω μια μεγάλη επιρροή της μπάντας η οποία δεν είναι άλλη από τους πρώιμους Pearl Jam.

Το “My Reincarnation” συνεχίζει να κινείται σε grunge ρυθμούς. Ποιο γρήγορο και groove-άτο κομμάτι, έχει κάποιες εξαιρετικές ιδέες στην κιθάρα, ενώ το ρεφρέν είναι πολύ δυνατό. Μια περιγραφή της μουντής καθημερινότητας και ρουτίνας που κάνει την ζωή να μοιάζει αποτυχημένη.

Το “Rotten Fish” είναι το είναι ένα απίστευτα ατμοσφαιρικό κομμάτι Ξεκινάει ήσυχα και καθ’ όλη τη διάρκειά του κινείται σε αργούς ρυθμούς. Πάρα πολύ όμορφοι στίχοι με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Το κομμάτι απογειώνεται κάθε φορά που μπαίνει το ρεφρέν, ενώ μένω λίγο και στο σόλο της κιθάρας στο δεύτερο μέρος του τραγουδιού, που ξεχειλίζει συναίσθημα. Εδώ οι Asomata άγγιξαν την κορυφή.

“Torn Apart” για να ανέβουν και πάλι οι ταχύτητες με ένα αρκετά aggressive και ξεσηκωτικό riff να δείχνει τον δρόμο. Πάρα πολύ δυνατή συναυλιακή σύνθεση.

Το ΕΡ κλείνει με το “Conundrum”, μια rock σύνθεση με πάρα πολύ καλή ενορχήστρωση. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος ερμηνείας του τραγουδιού στα φωνητικά. Το τραγούδι μου βγάζει μια ομορφιά, παρά τον πεσιμισμό και την μελαγχολία που βγαίνουν από τους στίχους.

Η ηχογράφηση, η μίξη και το master πραγματοποιήθηκαν στα Made Ιn Ηell Studios από τον David Prudent. Το cover art επιμελήθηκαν τα Pantel Studios. Θεωρώ ότι το ΕΡ αποτελεί μια αξιόλογη και πολύ ποιοτική δουλειά. Δίνει το στίγμα της μπάντας καθώς και τις δυνατότητές της. Όμορφο songwriting και ωραίες θεματικές, όλα φρέσκα αλλά και με μία κλεφτή ματιά στα 90’s. Ο καλύτερος τρόπος για τους Asomata να συστηθούν στο κοινό