29 Μαΐου 2024
Reviews

Pit Kater – Method in Madness (Hellenic Metal World)

Pit Kater ονομάζεται το solo project του κιθαρίστα Πέτρου Κατούδη που ώντας ενεργός μουσικός για πάνω από 25 χρόνια, συμμετέχοντας σε αρκετές μπάντες (Mortessa, Suffer in Silence, Methodology κ.α.), αποφάσισε να μετουσιώσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες σε ένα πολυποίκιλο δίσκο, με αρκετά φρέσκια προσέγγιση και πάρα πολλές συμμετοχές .

Το album υπό τον τίτλο Method in Madness χωρίζεται σε 2 μέρη, Act I και Act II βασισμένο στο φωνητικό στυλ των δύο κύριων τραγουδιστών που συμμετέχουν.

Έτσι, στο Act I έχουμε 6 τραγούδια που πατάνε πάνω στην φωνή του Κώστα Λόλιου, ενώ στο Act II συναντάμε επίσης 6 συνθέσεις με κύριο frontman τον Αντώνη Θεοδωρόπουλο. Η συνολική διάρκεια του album είναι 54 λεπτά. Ο Pit, εκτός από την κιθάρα, έχει αναλάβει και τα φωνητικά ενώ στο album ακούγονται επίσης οι Κώστα Κατοίκος, Sean Carter και Sol Cerato.

Το στυλ των συνθέσεων, όπως προαναφέρθηκε, διαφέρει από κομμάτι σε κομμάτι, με το Act I να ακολουθεί μια πιο heavy Rock προσέγγιση αρκετά Groovάτη, χωρίς να λείπουν οι ήρεμες στιγμές και τα ακουστικά περάσματα. Το Act II περιέχει μία εντονότερη metalcore χροιά. Τα φωνητικα αγριεύουν, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να αγγίζει το extreme φάσμα του ήχου αν και υπάρχουν κάποια ξεσπάσματα μέσα στις συνθέσεις που δίνουν ένταση στα κομμάτια! Και εδώ δεν λείπουν τα Groovαριστά riffs. Και στα δύο μέρη του album κυριαρχεί μια έντονη συναισθηματική φόρτιση, η οποία είναι έκδηλη, κυρίως από τον τρόπο που αποδίδονται τα φωνητικά.

Εκτός από φωνή και κιθάρες, ο Pit βρίσκεται πίσω και από τα πλήκτρα, ενώ το rhythm section μοιράζονται μεταξύ τους η Χρύσα Γιαννάκη και ο Κοτσαμπουρούνης Θεόδωρος στο μπάσο και οι Κωνσταντίνος Πρεβενλός, Ανδρόνικος Μαλτέζος, Ερρίκος Γκόλας και Μανώλης Δουγράματζης στα τύμπανα.

Την μίξη και το master του δίσκου έκανε ο Αθανάσιος Καραπάνος, ενώ όλο το artwork, το layout και το design έχει επιμεληθεί ο Χάρης Μπουρέκας.

Γενικά, μπορώ να πω ότι βρήκα το album πολύ ενδιαφέρον, μου άρεσε η ποικιλία στο ύφος των συνθέσεων, οι οποίες παραμένουν στιβαρές ακόμη και στα πιο υποτονικά κομμάτια, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που κάποιο όμορφο lead ή solo κέρδισε την προσοχή μου. Ο Pit Kater παραδίδει ένα album σύγχρονης αισθητικής, με αρκετές δόσεις ακραίων στοιχείων, που όμως έχει σαν βάση του το heavy metal του σήμερα.