25 Ιουνίου 2024
Reviews

Misty Route – Without a Trace (Independent)

Το ντεμπούτο των Αθηναίων Misty Route αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα alternative metal πρόταση.

Στην σχεδόν 1 ώρα που διαρκεί το “Without a Trace” η μπάντα παρουσιάζει μια πληθώρα ιδεών, με στοιχείο βάσης το μελαγχολικό vibe και την μουντάδα των συνθέσεων. Αυτό που συνάντησα κατά την διάρκεια της περιπλάνησης μου στον ηχόκοσμο του album, μου άφησε ως επίγευση μία γκρίζα παλέτα συναισθημάτων.

Η μπάντα παραδίδει ένα πολυποίκιλο έργο και δεν φοβάται να ενσωματώσει στοιχεία τόσο από τον εναλλακτικό ήχο, όσο και από mainstream metal ιδιώματα, όπως stoner αναφορές αλλά και grunge στοιχεία. Εκτός από αυτά, συναντάμε και ένα καθαρό rock χαρακτήρα σε αρκετά σημεία του album ενώ η ambient αισθητική είναι διάχυτη. Από την μέση και μετά οι συνθέσεις αναδύουν ένα Opeth-friendly άρωμα κυρίως ως προς την φιλοσοφία της δομής των συνθέσεων, εντάσσοντας αρκετά prog στοιχεία στα τραγούδια τους.

Να αποδώσω τα εύσημα στην καλή δουλειά που έχει γίνει στην παραγωγή του album η οποία επιτρέπει στα όργανα να αναπνεύσουν δίνοντας ένα καθαρό και ωραίο αποτέλεσμα.

Έχω την αίσθηση ότι ο δίσκος στο δεύτερο μισό του γέρνει περισσότερο προς την metal πλευρά με εξαίρεση το “Lost In a Fairytale” που υιοθετεί μια 90ς ala Pearl Jam και Soundgarden αισθητική.

Από το album μου άρεσαν ιδιαίτερα τα “Compass” , “Sweet Revenge” και “For you” χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα κομμάτια υστερούν ή αποτελούν fillers.

Η ηχογράφηση έγινε στα 9800 Studios, με παραγωγό τον Αντώνη Κοντόζογλου ( και τους Misty Roots) ο οποίος επιμελήθηκε και τη μίξη. Το mastering του άλμπουμ επιμελήθηκε ο Göran Finnberg στο ΑΒ mastering room ενώ το artwork είναι μία δημιουργία του Στέλιου Πέτρου Χάλα.

Γενικά μπορώ να πω ότι έχουμε με μια προσεγμένη και άψογα εκτελέσανε δουλειά γεμάτη από επιρροές που σε συντροφεύει σε ένα μοναχικό μουσικό ταξίδι σε έναν όμορφο αλλά μελαγχολικό κόσμο.