29 Μαΐου 2024
Reviews

Kalpunga – Eden has Fallen (Independent)

Οι Kalpunga είναι μια μπάντα με έδρα την Ορεστιάδα, που έρχεται να μας συστηθεί με ένα DIY ντεμπούτο άλμπουμ, που μου κέντρισε έντονα το ενδιαφέρον!

Η μουσική κυμαίνεται κάπου μεταξύ hard rock και heavy metal, με κάποια σημεία να μου φέρνουν σε punk νόρμες, αλλά νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην παραγωγή.

Δέκα συνθέσεις λοιπόν, σε 40 λεπτά περίπου, έρχονται να μας ξεσηκώσουν, αφού η μπάντα έχει ένα αλήτικο και αλανιάρικο attitude. Όλα αυτά βέβαια μέχρι λίγο μετά την μέση του δίσκου. Γιατί μετά η μπάντα αγριεύει, γίνεται πιο επιθετική, με πολλά σημεία να ψιλό thrash-ίζουν και τα φωνητικά να αποκτούν μια τραχύτητα (“Revelations”, “Heaven Or Hell”). Πολλές φορές κατά την ακρόαση έπιασα τον εαυτό μου να κουνάει ρυθμικά το κεφάλι χαμογελώντας!

Τώρα θεματικά η μπάντα πιάνει από ανάλαφρα rock ‘n’ roll κλισέ στίχους (“Black Widow”) μέχρι προβληματισμούς για την κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας, την βιβλική αποκάλυψη και την πνευματική πάλη προς την σωτηρία της ψυχής!

Έχοντας λοιπόν να κάνουμε με ένα πολυσυλλεκτικό δίσκο, μου άρεσαν πολύ οι κιθάρες και τα leads, όπου έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά. Τα πλήκτρα δίνουν το απαραίτητο βάθος και κάποιες φορές μπαίνουν μπροστά ομορφαίνοντας τις συνθέσεις. Από το άλμπουμ ξεχώρισα τα “Bitter Farewell” με την υπερεφρενάρα, “Pray for Greece” , “Mr. Garlic” και “23 Trolls of Soul”.

Γενικά, χειροκροτώ την προσπάθεια των παιδιών! Παραδίδουν μια ακατέργαστη μεν, αλλά ποιοτική δουλειά, εκφράζοντας έντονες κοινωνικές και πνευματικές ανησυχίες! Τέτοιες κυκλοφορίες αξίζουν να στηριχθούν και να τραβήξουν τα βλέμματα όλων μας!