23 Μαΐου 2024
Reviews

Infernal Wrath – Wrath From Hell (Independent)

Οι Αθηναίοι Infernal Wrath μετά από 25 χρόνια πορείας κυκλοφορούν το speed-αριστό ντεμπούτο άλμπουμ τους! Η μπάντα αποτελείται από τους Γεώργιο Αναγνωστόπουλο στο μπάσο, τις κιθάρες και τα δεύτερα φωνητικά και τον Δημήτρη Τσαρτσαφλή στις κιθάρες και την φωνή. Τα τύμπανα στον δίσκο έχει αναλάβει ο Στέλιος Κ., ο όποιος εδώ εμφανίζεται σαν guest, αλλά υπήρξε μέλος της μπάντας το 2003.

Το “Wrath From Hell” είναι ένα αμιγώς thrash metal album που ποικίλει σε περιεχόμενο. Αποτελείται από δώδεκα συνθέσεις και έχει διάρκεια 36 λεπτά. Μπορώ να πω ότι το άλμπουμ χωρίζεται σε δύο μέρη. Οι πρώτες 4+2 συνθέσεις (1 εισαγωγική ορχηστρική και μια διασκευή μιας ιταλικής ταραντέλας) αποτελούνται από επιθετικά κομμάτια μικρής διάρκειας, straight forward που λένε και στο χωριό μου. Το μοτίβο διακόπτεται από ένα instrumental κομμάτι, το οποίο φέρει σαν τίτλο το όνομά της μπάντας. Από το σημείο αυτό έχουμε αλλαγή στο songwriting. Μεγαλύτερα κομμάτια με πιο πολύπλοκη δομή!

Εκεί συναντάμε και μια οροσειρά από τις κορυφές του δίσκου, με αποκορύφωμα την σχεδόν 8λεπτη σύνθεση υπό τον τίτλο “S – 4”, όπου πρόκειται για ένα οργασμικό τραγούδι με αρκετές αλλαγές ρυθμού, που κρατάει τον thrash χαρακτήρα του, αλλά δεν διστάζει να κινηθεί και σε πιο ήρεμες φόρμες. Από κοντά το “Speed Of Death”, το οποίο κατακεραυνώνει τον ακροατή από το πρώτο δευτερόλεπτο. Τέλος, το “C.O.D.” έχει αρκετά death στοιχεία!

Η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου έγινε από τον Βαγγέλη Αποστολάκη, με το αποτέλεσμα δικαιώνει το υλικό της μπάντας.

Γενικά, μπορώ να πω ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ενδιαφέροντα thrash metal δίσκο, που απ’ όσο μπορώ να διακρίνω συμπυκνώνει την 25χρονη πορεία της μπάντας. Μέσα μπορούμε να βρούμε εξαιρετικές ιδέες, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του album. Να το τσεκάρετε οπωσδήποτε!