29 Μαΐου 2024
Reviews

In Utero Cannibalism – Dehumanize (Sleaszy Rider Records)

Σε εξαιρετική φόρμα οι In Utero Cannibalism, που μετά την επιστροφή τους στα δισκογραφικά πράγματα με το “Back to Basics” του 2023, μας δίνουν ακόμα ένα full length μέσα στο 2024.

Ποικιλόμορφο το death metal τους. Με μπόλικες εναλλαγές από groovy και κοφτά περάσματα σε αργόσυρτα θανατερά parts και από εκεί σε ανελέητα blastbeats και ανεβασμένος ταχύτητες.

Οι κιθάρες τεχνικές μα ουσιώδης βγαίνουν μπροστά με riffing που κάνει την υπέρβαση. Το rhythm section μπορώ να το χαρακτηρίσω ως τον κρυμμένο άσο στο μανίκι που απογειώνει το υλικό. Τα φωνητικά τιμούν την μεγάλη των Cannibal Corpse σχολή και δένουν απίστευτα με το όλο σύνολο.

Έχει δοθεί αρκετά μεγάλη βάση και προσοχή στην παραγωγή και το αποτέλεσμα είναι ένα death metal άλμπουμ παγκόσμιας κλάσης.

Το υλικό είναι απίστευτα brutal και επιβεβαιώνει αυτό που αναφέρω στην αρχή του κειμένου, πως το σχήμα βρίσκεται σε απίστευτη φόρμα.

Γενικά η ελληνική death metal σκηνή έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Ακούγοντας κυκλοφορίες σαν αυτή, όχι απλά επιβεβαιώνω την παραπάνω διαπίστωση, μα είμαι σίγουρος πως στο μέλλον ο πήχης θα ανέβει ακόμα ψηλότερα: γενικά για τη σκηνή και ειδικά για τη μπάντα.