29 Μαΐου 2024
Reviews

Ascendancy – Align Through Chaos ( Independent)

Οι Ascendancy δημιουργήθηκαν ως τρίο το 2022 από νέους μουσικούς με έδρα την Καβάλα αλλά και με Βολιώτικες ρίζες. Εδώ μας παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Align Through Chaos”, αποτελούμενο από εφτά συνθέσεις διάρκειας σχεδόν 18 λεπτών.

Η μπάντα παίζει τσαμπουκαλεμένο μεταλλικό hardcore, μπολιασμένο με punk στοιχεία, death περάσματα αλλά και μια death n’ roll αύρα, η οποία διακρίνεται έντονα σε κάποιες συνθέσεις! Από το άλμπουμ το πρώτο που ξεχώρισα είναι η πολύ καλή παραγωγή, η οποία στέκεται σε υψηλά επίπεδα! Ειδικά οι κιθάρες, σε κόβουν κομματάκια!

Οι συνθέσεις είναι αρκετά δυναμικές! Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα σε διάρκεια τραγούδια (“Align Through Chaos”, “No reprise”, “Ascend”) αλλά και το “Mayday”. Η ηχογράφηση, η μίξη και το master έγιναν στα Nemesis Studios στην Καβάλα, ενώ θα μείνω λίγο και στο υπέροχο εξώφυλλο, το οποίο είναι μια δουλειά του Νικηφόρου Δανάμπαση (Nirfillion).

Γενικά έχω να πω ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, που μας συστήνει την μπάντα και νομίζω ότι θα τσακίζονται κόκαλα κάθε φορά που αποδίδεται ζωντανά!