19 Μαΐου 2024
Reviews

Graywitch – Children of Gods (Sleaszy Rider Records)

Χαίρομαι να βλέπω μπάντες να προοδεύουν και να γίνονται καλύτερες. Η πρόοδος σημαίνει πως η εκάστοτε μπάντα παίρνει την τέχνη της στα σοβαρά, θέλοντας να δώσει το καλύτερο στον ακροατή. Τέτοιες μπάντες φυσικά και μας αφορούν όλους, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις και τα προσωπικά μας ακούσματα.

Με το δεύτερο τους άλμπουμ οι Graywitch δεν έχουν κάνει απλά βήματα προόδου, έχουν κάνει άλματα. Όσοι έχετε ακούσει το ντεμπούτο, πραγματικά θα εκπλαγείτε με τον νέο δίσκο. Όσοι δεν είχατε επαφή με το “Rise of the Witch” του 2021, να σημειώσω πως η μπάντα ενώ ξεκίνησε σε ξεκάθαρες κλασσικές heavy metal φόρμες, πλέον, στο νέο άλμπουμ μας παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη heavy / epic / power πρόταση.

Αναφέρω επίσης πως το line-up έχει αλλάξει αρκετά και πως η μπάντα έχει πλέον σαν βάση τη Θεσσαλονίκη -ενώ ξεκίνησαν από Κύπρο-. Έχουμε να κάνουμε πλέον με ένα κιθαριστικό τρίο μέσα στη μπάντα. Ο Σπύρος Βλαχόπουλος και ο Ντίνος Nάσσης (πρώην τραγουδιστής) είναι τα μόνα εναπομείναντα μέλη του “Rise of the Witch” και μαζί με τον Λάμπρο Στέφου μοιράζονται τις κιθάρες του συγκροτήματος. Ο Δημήτρης Ραβίκαλης στο μπάσο και ο Βαγγέλης Καναβιτσάδος στα ντραμς αποτελούν το rhythm section του σχήματος, ενώ  ο νέος τραγουδιστής του γκρουπ είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος – ναι σωστά κατάλαβες αναγνώστη μου μιλάμε για τη τεράστια φωνή των τεράστιων Stendor (ιστορική power metal μπάντα από Λαμία).

Τα φωνητικά του Παπαδόπουλου κερδίζουν τις εντυπώσεις από το πρώτο δευτερόλεπτο. Όλοι όμως γνωρίζουμε πως μια καλή φωνή δεν αρκεί. Ο Παπαδόπουλος έχει μια πολύ καλή βάση στην οποία μπορεί να δουλέψει και να δείξει τις αρετές του. Και εδώ αυτή η βάση ξεκάθαρη και σαφής: καλοπαιγμένο heavy / power που αναπνέει, με δυναμικές, με solos που κερδίζουν τις εντυπώσεις και μια πομπώδη προσέγγιση εξαιτίας και της επικής θεματολογίας που δεσπόζει στο άλμπουμ.

Με αυτό το άλμπουμ οι Graywitch μπαίνουν στην εγχώρια Α Εθνική. Δεν ξέρω αν μπορούν να παντρέψουν το χαλούμι με την μπουγάτσα λόγω αλλαγής βάσης, πάντως το heavy, το power και το επικό ατσάλι, μια χαρά τα πάντρεψαν, προσφέροντας μας έναν απολαυστικό δίσκο!