29 Μαΐου 2024
Reviews

Extremity Obsession – Coalescence (Hellenic Metal World)

Τους Extremity Obsession τους παρακολουθώ από την εποχή του πρώτου demo τους. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες ενεργές death metal μπάντες της χώρας μας, μιας και η πορεία τους ξεκινάει πίσω στο 1990. Τα 2 demos που έκαναν στα 90ς, προσωπικά τα θεωρώ κλασσικά στο είδος τους. Η μπάντα διέλυσε το 1998 και επανήλθε το 2016. Από τότε  η δισκογραφική τους παρουσία με επίσημα full lengths είναι σταθερή και τα σημάδια βελτίωσης από δίσκο σε δίσκο, κάτι παραπάνω από φανερά.

Το “Coalescence” είναι το πέμπτο άλμπουμ του σχήματος και προσωπικά το θεωρώ το πλέον ολοκληρωμένο τους. Το death metal τους εδώ ακούγεται πιο τεχνικό από ποτέ, χωρίς να χάνει όμως στο ελάχιστο ούτε την ωμότητα, ούτε την δυναμική του. Τουναντίον η μπάντα και ταχύτητες ανεβάζει και φροντίζει να βγάζει μπροστά τις thrash καταβολές της, δημιουργώντας ένα στιβαρό αποτέλεσμα που τσακίζει κόκαλα.

Αυτό όμως που πραγματικά με εντυπωσιάζει είναι πως οι Extremity Obsession βρίσκουν τον τρόπο να ενσωματώσουν πανέξυπνες μελωδίες στα σωστά σημεία του κάθε κομματιού, καλλιεργώντας έτσι εντελώς συνειδητά μια συνύπαρξη: Της κτηνωδίας, με την μελωδικότητα. Πιστέψτε με πως χρειάζεται αρκετή δουλειά  ώστε μια μπάντα να παρουσιάσει ισορροπημένα και δομημένα όλες αυτές τις καταβολές. Το αποτέλεσμα δικαιώνει το σχήμα στο έπακρο.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Hellenic Metal World η οποία για μια ακόμα φορά κάνει εξαιρετική δουλειά στο artwork και το packaging του CD, υπενθυμίζοντας μας πως σε μια digital εποχή, το φυσικό προϊόν μπορεί και πρέπει να έχει βαρύτητα, μιας και βγάζει προς τα έξω το καλλιτεχνικό όραμα της εκάστοτε μπάντας.

Χωρίς αμφιβολία μια από τις καλύτερες εγχώριες death metal κυκλοφορίες που άκουσα τελευταία.