23 Μαΐου 2024
Reviews

Dunecrawler – Duncrawler (Independent)

Inspired by Adeptus Mechanicus of Warhammer 40k” έγραφε η υποσημείωση στην σελίδα του bandcamp, hype-αροντας με για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.”

Όσοι δεν γνωρίζετε τί εστί “Warhammer 40k”, θα πω απλά ότι πρόκειται για ένα διάσημο miniature war game με απίστευτο βάθος, το οποίο έχει εμπνεύσει εκατοντάδες βιβλία, σειρές και ταινίες anime και γενικά την pop κουλτούρα. Α και τους Bolt Thrower! Επίσης θα πω ότι αν τώρα νομίζουμε ότι η ανθρωπότητα τα έκανε σαλάτα… που να δείτε τί γίνεται σε περίπου 30000 χρόνια από τώρα…

Η μπάντα λοιπόν μας παρουσιάζει το ντεμπούτο EP της αυστηρώς θεματικό metal γύρω από την κάστα των Adeptus Mechanicus και φυσικά δεν κρύβει την αύρα των πραγματικών αυτοκρατόρων του imperium of Men, Bolt Thrower, χωρίς επουδενί να αποτελεί κόπια της. Στα 3 τραγούδια που περιέχει το σχεδόν 16λεπτο EP απολαμβάνουμε ένα death metal καλοπαιγμένο, με μια πολεμική αύρα να το διακατέχει, έχοντας μελωδικά περάσματα αλλά και κάποιες πιο brutal στιγμές!

Να πω ότι απόλαυσα και τα 3 κομμάτια του EP, το οποίο ανοίγει με το “Catehism Of The Autoculus Of Mars” που εικάζω ότι είναι επηρεασμένο από τον ομώνυμο πίνακα ζωγραφικής του διάσημου illustrator του κόσμου του “Warhammer 40k” John Blanche. Η σύνθεση είναι αρκετά δυναμική χωρίς να εκτοξεύεται σε ταχύτητα, τα φωνητικά εναλλάσσονται μεταξύ βαθιών και πιο τσιριχτών growls, ενώ δεσπόζει μια επιβλητική ατμόσφαιρα καθ’ όλη την διάρκεια του τραγουδιού. Το “Motorized Swineherd Assault” είναι μια σαφώς πιο γρήγορη σύνθεση με πιο μαυρομεταλλικά φωνητικά και αρκετά όμορφα leads. Το EP κλείνει με το “Dunecrawler”, που βαφτίζει και την μπάντα, (Dunecrawler είναι ένα ισχυρό θωρακισμένο όχημα που κινείται πάνω σε 4 ποδιά). Έχουμε να κάνουμε με μια 7λεπτη σύνθεση πολύ όμορφα στρωμένη, με συνδυασμένα growls και όμορφες μελωδικές γραμμές πάνω στην κιθάρα.

Γενικά να πω ότι το ΕΡ με ενθουσίασε και ανυπομονώ να ακούσω περισσότερα πράγματα από την μπάντα! Ένα πολύ καλό ξεκίνημα!