23 Μαΐου 2024
Reviews

Doomocracy – Unorthodox (No Remorse Records)

Το “Unorthodox” είναι το τρίτο άλμπουμ των epic doonsters από το Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίοι συνεχίζουν να διανύουν μια εξαιρετική πορεία με προσεκτικά και συγκεκριμένα βήματα.

Θεωρώ πως με την συγκεκριμένη κυκλοφορία ανοίγουν ένα σημαντικό κεφάλαιο στη δισκογραφία τους μιας και το άλμπουμ είναι ότι πιο ώριμο μας έχει δώσει το σχήμα σε όλους τους τομείς: Ύφος, συνθέσεις, performance και παραγωγή.

Κρατούν την σταθερά του επικού doom metal ήχου και από εκεί και πέρα κάνουν ένα υφολογικό development που οδηγεί τις συνθέσεις τους σε προοδευτικούς metal δρόμους.

Progressive doom metal; Ναι. Και ξέρεις κάτι ελάχιστες είναι οι μπάντες που έχουν παίξει έτσι και πλέον οι Doomocracy όχι μόνο μπαίνουν στη λίστα μα ανεβαίνουν και σε ψηλό slot.

Από τους Solitude Aeturnus και τους Candlemass του Chapter VI, τους Veni Domine και τους Memento Mori, μέχρι τους Morgana Lefay, τους Hexenhaus και τους Sieges Even, όλα συνυπάρχουν τόσο αρμονικά στο “Unorthodox” ως επιρροές.

Οι συνθέσεις είναι μαγευτικές εδώ. Ο λυρισμός έχει τον πρώτο λόγο και η τεχνική γίνεται το εργαλείο που υπηρετεί τη τέχνη. Η ερμηνεία του Μιχάλη Σταυρακάκη επισφραγίζει το αποτέλεσμα. Έχουμε να κάνουμε εξάλλου με μια από της κορυφαίες φωνές στο doom metal σύμπαν.

Η παραγωγή βοηθάει το υλικό να αναδειχθεί και μας φέρνει στο μυαλό τους μεγάλους κλασσικούς δίσκους του Doom ιδιώματος.

Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο για αυτό το αριστούργημα. Δεν χρειάζεται κιόλας μιας και μιλάμε για ένα άλμπουμ που θα το βιώσει ο καθένας ξεχωριστά,, ανεξάρτητα από το τι θα διαβάσει για αυτό. Ξεκινά τις ακροάσεις άμεσα λοιπόν!