23 Μαΐου 2024
Reviews

Deceiver – Bleeding Lies (Independent)

Κλωτσιά στα μούτρα το EP των Deceiver. Καταλαβαίνεις δηλαδή με τί έχεις να κάνεις από τη στιγμή που σε υποδέχεται το εναρκτήριο riff του “Cicero Words”.

“Τι έχουμε λοιπόν εδώ;”, θα με ρωτήσεις εύλογα αγαπητέ μου αναγνώστη. Λοιπόν, εδώ έχουμε thrash metal που σκοτώνει. Straight into the face μα και τεχνικό όσο πρέπει. Φαντάσου δηλαδή μια μίξη του “Forbidden Evil” με το “Extreme Aggression” και θα έχεις πιάσει το πρώτο νόημα, το βασικό.

Το “Repedence” θα γεμίσει σύντομα το χώρο και θα σε αφήσει να βάλεις και λίγο “In the Sign of Evil” στο κάδρο, αλλά θα συνεχίσει να σου υπενθυμίζει πως η μπάντα έχει πάρει την υπόθεση Kreator πολύ στα σοβαρά και χωρίς καμία τύψη -άκου το κομμάτι και θα καταλάβεις το λογοπαίγνιο-.

Με το “Bleeding Lies” θα καταλάβεις γιατί κάποιοι φωνάζαμε -και φωνάζουμε ακόμα δηλαδή- πως οι Vektor είναι πραγματικά τεράστια μπάντα και επηρεάζουν κοσμάκη.

Τέλος, με το “Social Disease” ξαναγυρνάμε στα “In the Sign of Evil” σκηνικά με πολύ μεγάλη δοσολογία “Endless Pain” στη συνταγή, έτσι γιατί μπορούμε.

Μην σου κάνει εντύπωση αγαπητέ αναγνώστη που αναφέρω πρωτίστως επιρροές εδώ. Είναι γιατί αυτή η μπαντάρα τις τιμά και με το παραπάνω και δείχνει να τις έχει μελετήσει σε επίπεδο εξαντλητικό, έτσι μπορεί να βγάλει μπροστά το thrash metal της κρατώντας τα στοιχεία κλειδιά από τους μέντορές της.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνω και στα φωνητικά. Πραγματικά από τα μεγάλα χαρτιά του δίσκου. Φτύνουν μίσος και κυνισμό σε ερμηνείες πρώτης κλάσης.

Η παραγωγή επίσης του υλικού είναι υποδειγματική.

Θα μπορούσαμε τέλος να πούνε πως το εξώφυλλο παραπέμπει στο τεράστιο “Think This?”. Ίσως.

Όπως και να έχει έφαγα μεγάλο κόλλημα με το συγκεκριμένο EP και βγάζω το καπέλο στη μπάντα από την Θεσσαλονίκη, που αν μη τι άλλο εδώ έδειξε δόντια.