29 Μαΐου 2024
Reviews

Dead Like u – Reign of Death (Independent)

Πάμε να χαθούμε βαθειά, σε υπόγεια σκοτεινά μονοπάτια και να δούμε που οδηγεί η αγάπη και το μεράκι μιας παρέας παιδιών για την ακραία μουσική! Οι Dead Like u υπάρχουν από το 2008. Μέσα στα χρόνια με πολύ προσωπική δουλειά και μεράκι ανέπτυξαν και μετουσίωσαν τις ιδέες τους σε ακραία μουσική, που τόσο πολύ αγαπούν! Τα τραγούδια κυκλοφορούσαν σκόρπια στο διαδίκτυο, μέχρι που η μπάντα αποφάσισε να τα παρουσιάσει ως ενιαία κυκλοφορία, ώστε να αφήσει και αυτή το στίγμα της στο μουσικό στερέωμα του ακραίου ήχου! Έτσι “Reign of Death” εγένετο. Η όλη προσπάθεια είναι DIY, με τα κομμάτια να είναι ηχογραφημένα σε home studio και την μπάντα να έχει αναλάβει τα πάντα!

Οι Dead Like u λοιπόν παίζουν κατά βάση death metal, με κάποια μελωδικά στοιχεία και αρκετά black ξεσπάσματα. Οι επιρροές τους κυμαίνονται από Six Feet Under, Kataklysm και God Dethroned μέχρι το προσκύνημα της old-school ελληνικής του black metal σχολής, όπως το μεταλαμπάδευσαν στο σκοτεινό ποίμνιο μπάντες όπως οι Rotting ChristVarathron και Necromantia.

Ο δίσκος αποτελείται από οχτώ συνθέσεις και έχει διάρκεια 31 λεπτά! Οι θεματικές έχουν να κάνουν με τον τρόμο, την βία, τον πόλεμο, τον θάνατο, το μίσος, το κακό που ελλοχεύει άγρυπνο και άλλα τέτοια όμορφα τίγκα death metal θεματολογικά στοιχεία! Ακούγοντας τον δίσκο μπορώ να πω, ότι ουσιαστικά καταγράφει την εξελικτική πορεία της μπάντας, αφού τουλάχιστον σε επίπεδο παραγωγής έχουμε σαφή βελτίωση όσο προχωράμε προς το τέλος του -άρα στα πιο πρόσφατα κομμάτια-! Βέβαια εδώ μιλάμε για old school και DIY καταστάσεις, οπότε αν θέλετε γυαλιστερές παραγωγές δεν θα τις βρείτε!

Από το εναρκτήριο “Dead Like u” το ενδιαφέρον σου κεντρίζουν τα πολυδιάστατα φωνητικά του Jim Northman, ο οποίος υπογράφει και τους στίχους! Πότε κινείται σε brutal death χροιά, ποτέ μεταμορφώνεται σε ανίερο black metal ιερέα! Οι δηλητηριώδες κιθάρες του John Ness (ο οποίος έχει αναλάβει και το drum programming) είναι στιβαρές και δείχνουν τα δόντια τους. Στο μπάσο ο Σάκης Πρασσάς δίνει τον απαραίτητο όγκο στο άλμπουμ!

Από τον δίσκο ξεχώρισα τα “Death of Astartis”, το οποίο μαυρίζει αρκετά, “Reign of Death”, με τον καταιγιστικό ρυθμό, το “…Pirates Revenge”, με το φοβερό progression και το “Razorblade”, που κλείνει και τον δίσκο. Εκεί όμως που η μπάντα δείχνει το μεγαλείο της είναι στο “Demonic Afflicter“, όπου το θεωρώ και κορυφαία σύνθεση του άλμπουμ.

Γενικά, πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια από τους Εβρίτες, γεμάτη μεράκι και αγάπη για το ιδίωμα! Οι old-schoοl-άδες του ακραίου ήχου ρίξτε μια ματιά και ίσως κολλήσετε. Ελπίζω να δούμε το άλμπουμ γρήγορα και σε streaming πλατφόρμες και γιατί όχι και σε φυσική μορφή!