19 Μαΐου 2024
Reviews

Burndrops – Burndrops (Independent)

Οι Burndrops είναι μία heavy/rock metal μπάντα, η οποία δημιουργήθηκε στη Λάρισα από μια παρέα φίλων με κοινή συνισταμένη την αγάπη τους για τον αμερικανικό σκληρό ήχο. Η μπάντα είχε κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 τρία digital singles, τα οποία συγκέντρωσε και με την προσθήκη ενός ακόμη τραγουδιού τα κυκλοφορεί υπό την μορφή ενός digital ΕΡ.

Το ομώνυμό “Burndrops” που ξεκινάει το ΕΡ είναι μια heavy rock σύνθεση με βαριά riffs και mid-tempo ρυθμό, με φωνητικά από την απέναντί όχθη του Ατλαντικού. Το κομμάτι διακρίνεται από ένα φανταστικό lead που σε κάποιο σημείο ακουμπά μια ανατολίτικη αλά Blackmore χροιά.

Το “Darkness” ξεκινάει με μια southern μελωδία και μια αλήτικη ερμηνεία στα φωνητικά, με το βραχώδες rhythm section να δίνει στο κομμάτι ειδικό βάρος. Οι κιθάρες γεμίζουν όμορφα τα κενά μεταξύ των στίχων. Το “Doomed to Live” είναι το κομμάτι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, με ένα αρκετά βαρύ riff και τα φωνητικά να είναι λίγο πιο απειλητικά. Το τραγούδι έχει ένα πάρα πολύ δυνατό ρεφρέν και ένα καταπληκτικό wah-wah pedal σόλο.

Το “Reborn” που κλείνει το ΕΡ είναι μια σύνθεση που συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με τα υπόλοιπα τραγούδια. Ξεκινάει με ένα όμορφο lead για να μπουν τα φωνητικά και να μας οδηγήσουν σε ένα κολλητικό ρεφρέν, στο οποίο οι κιθάρες βρυχώνται στο παρασκήνιο και του δίνουν μια ιδιαίτερη ομορφιά. Και εδώ το σόλο είναι καταπληκτικό.

Γενικά έχουμε να κάνουμε με μια πολύ καλή δουλειά, από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν και η αγάπη αυτή επιδρά θετικά στον ακροατή. Επίσης να πω ότι κατά την διάρκεια του review άνοιξα μπύρα και αυτό λέει πολλά για τα vibes που εκπέμπει ο δίσκος, αν και σε πολλά σημεία μεταδίδει μια μελαγχολία. Δείγμα θετικό λοιπόν, που θέτει τις βάσεις για το επόμενο βήμα, την κυκλοφορία ενός full length, που δικαιωματικά νομίζω ότι τους αξίζει.