29 Μαΐου 2024
Reviews

Artificial Sun – The Giants Collapse (Sliptrick Records)

“The Giants Collapse” ονομάζεται η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια των Αθηναίων Artificial Sun, οι οποίοι σύμφωνα με το βιογραφικό της μπάντας εμφανίστηκαν με αυτό το όνομα το 2021, προερχόμενοι από τα σπλάχνα των Trigger.

Τα σχεδόν 51 λεπτά διάρκειας του άλμπουμ είναι πολύ χορταστικά και ο ακροατής μπορεί μέσα από τα δέκα συνολικά τραγούδια να ανακαλύψει μία μπάντα που προσπαθεί να οριοθετήσει το δικό της ήχο και να ξεφύγει από τον κλασσικό death/groove metal είδος.

Όμορφες μελωδίες και φωνητικά, αλλού growl και αλλού καθαρά, συνθέτουν το σκηνικό του “The Giants Collapse”. Οι επιρροές από πρώιμους In Flames, Pantera, Lamb Of God και Slipknot είναι εμφανείς (άλλωστε το έχουν δηλώσει και ίδιοι στην σελίδα τους), όμως αυτό που επιχειρείται είναι η δημιουργία ενός προσωπικού ήχου, που θα τους καθιερώσει στο μουσικό γίγνεσθαι της ελληνικής του σκληρού ήχου μουσικής.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το Μάιο του 2023 από την Sliptrick Records (μόνο σε digital μορφή μέσω bandcamp) για να αποδώσει στην πράξη το μότο της μπάντας: Just as the natural Sun gives life to Earth, Artificial Sun gives life to their music.