29 Μαΐου 2024
Extras

Above Us The Waves live 19/04/2024, Brickwall Pub, Καβάλα

Above Us The Waves κλείνουν 15(!) χρόνια ύπαρξης και φρόντισαν να το γιορτάσουν δεόντως, πραγματοποιώντας ένα mini tour σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας.

Πρώτος σταθμός, η γενέτειρα και έδρα της μπάντας, Καβάλα και ο πάντα φιλόξενος χώρος της Brickwall Pub. Γνωρίζοντας την χωρητικότητα του μαγαζιού αλλά και την δυναμική της μπάντας, είχαμε φροντίσει από νωρίς να προμηθευτούμε το μαγικό χαρτάκι και ορθώς πράξαμε, επειδή η βραδιά ήταν sold out.

Βρεθήκαμε λοιπόν από νωρίς στον χώρο της συναυλίας και αφού τακτοποιηθήκαμε, απολαύσαμε την μπύρα μας ανυπομονώντας να ξεκινήσει το live.

Λίγο μετά τις 21.30 ο χώρος γέμισε και η μπάντα πάτησε το σανίδι. Για την επόμενη μια ώρα γίναμε μάρτυρες μια φανταστικής εμφάνισης! Οι Above Us The Waves επέστρεψαν δριμύτεροι, σε φόρμα και με τρελά κέφια. Απέδωσαν το μελωδικό deathcore τους άψογα, τσαμπουκαλεμένα και με πολύ αυτοπεποίθηση! Δεν δίστασαν δε να μας μπολιάσουν με ευχάριστες εκπλήξεις έχοντας ενσωματώσει στο set τους, ακυκλοφόρητα τραγούδια από τον επερχόμενο, τρίτο δίσκο τους.

Έτσι ξεπερνώντας ο άγχος της πρεμιέρας, μας παρουσίασαν ένα set list που καλύπτει όλη την νυν και μελλοντική δισκογραφία τους. Στην σκηνή ήταν φωτιά! Άψογη απόδοση των κομματιών και τον Βαγγέλη πίσω από το μικρόφωνο να βρυχάται ανελέητα ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Η μπάντα μέσα στα χρόνια έχει ωριμάσει και έχει κατακτήσει και ένα υψηλό τεχνικό επίπεδο. Το σχήμα έχει πλέον ένα απίστευτο δέσιμο και το συνολικό αποτέλεσμα κέρδισε τις εντυπώσεις παραδίδοντας μια υποδειγματική εμφάνιση.

Ο Κόσμος γέμισε ασφυκτικά το venue και ήταν τρομερά ενεργητικός κατά την διάρκεια της εμφάνισης των AUtW, δημιουργώντας μάλιστα ουκ ολίγα  mosh pits! Ενθαρρυντικό κρίνεται δε, ότι το κοινό αποτελούνταν από νεαρό κόσμο ο οποίος γνώριζε τα τραγούδια και ένωνε την φωνή του με την μπάντα.

Γενικά μπορώ να πω ότι οι Above Us The Waves έδωσαν μια φανταστική παράσταση εντός έδρας, ανοίγοντας την μικρή τους περιοδεία και συνιστούσα σε όποιον μπορεί να παρακολουθήσει ένα από τα επερχόμενα show τους να φροντίσει να το παρακολουθήσει οπωσδήποτε!

Ακολουθούν οι εμφανίσεις τους σε Ξάνθη Θεσσαλονίκη και Αθήνα,

Set List
Intro
Νέο Τραγούδι χωρίς οριστικό τίτλο  (προσ eyes will feast)
Afterlife
Light The Flair
Poor Man’s Monaco
Cliffhanger (New)
Rough on High Seas
WindCheater
Reclaim he fate
This I ever get
Νέο Τραγούδι χωρίς οριστικό τίτλο  (προσ Suffer Well)
Quentin’s view
Νέο Τραγούδι χωρίς οριστικό τίτλο  (προσ Issues)
Homefront