25 Ιουνίου 2024
Reviews

613 – All Hope Deceased (Independent)

Οι 613 αποτελούν μια νεοσύστατη μπάντα  που τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει αίσθηση με τις συνεχείς εμφανίσεις της στην Θράκη. Η μπάντα μάλιστα έκανε την παρθενική της εμφάνιση στην συναυλία του Σάκη Τόλη στην Ξάνθη, όπου και κέρδισε  τις εντυπώσεις μπαίνοντας με τσαμπουκά και άγνοια κινδύνου στην σκηνή.
Εδώ μας συστήνονται με το debut ΕΡ τους “All Hope Deceased”. Η μπάντα παρόλο που επίσημα είναι ενεργή μόνο λίγους μήνες, ακούγεται  συμπαγής και με περισσή αυτοπεποίθηση, κάτι που δείχνει ότι πριν κάνουν τα αποκαλυπτήρια έπεσε πολύ δουλειά!
Οι 613 λοιπόν παίζουν ένα μίγμα σαρωτικού black death, άκρως δυναμικού. Το EP έχει διάρκεια κάτι παραπάνω από 12 λεπτά.  Ακόμη και μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα η μπάντα καταφέρνει να αφήσει το στίγμα της, παραδίδοντας 5 συνθέσεις άψογα δομημένες με τα τεχνικά στοιχεία να εντυπωσιάζουν. Τα φωνητικά βγάζουν ένα evilness που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, ενώ δεν λείπουν τα φρενήρη leads αλλά και σε κάποια σημεία οι κοφτές κιθάρες που groovαρουν ανελέητα.
Γενικά, μπορώ να πω ότι τόσο το EP, όσο και οι ζωντανές εμφανίσεις, μου έχουν γεννήσει μεγάλες προσδοκίες για τους 613. Η μπάντα παραδίδει ένα άκρως ελπιδοφόρο ντεμπούτο, που σε συνδυασμό με την δίψα τους για το σανίδι, αλλά και οι προσεγμένες περιφερειακές κινήσεις (merch ,social media κλπ) νομίζω ότι θα τους οδηγήσουν ψηλά. Το πόσο, εξαρτάται από τους ίδιους.