20 Μαΐου 2024
News

Οι Decemberance, Urza, Kevel Live το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο An Club

Οι Αθηναίοι  Doom / Deathsters Decemberance παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό στον ιστορικό συναυλιακό χώρο του An Club ολόκληρο τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο Implosions. Μαζί τους οι Γερμανοί Funeral Doomsters Urza και οι επίσης Αθηναίοι Post Black Deathsters Kevel.

Οι Decemberance από τον Σεπτέμβριο του 1997 με τις κυκλοφορίες και τις Live εμφανίσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη παρουσιάζει έναν ατμοσφαιρικό Doom Death Metal ήχο, με έναν καθ’ όλα προσωπικό τόνο, καθώς αφηγείται ιστορίες παράνοιας, πνευματικής κατάρρευσης και απόγνωσης. Με τη συνδρομή του χαρακτηριστικού ήχου του cello, θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων ο τελευταίος της δίσκος με τίτλο Implosions, οποίος είχε θερμή και ενθουσιώδη υποδοχή από τον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Λιτή θεατρικότητα και εύρος δυναμικών είναι το δυνατό στοιχείο αυτής της έμπειρης μπάντας, η οποία θα αφήσει το αποτύπωμά της στη σκηνή του An Club.

Βασικοί καλεσμένοι θα είναι οι Βερολινέζοι Urza, με την εμπειρία τους στα ευρωπαϊκά συναυλιακά δρώμενα, θα κάνουν αίσθηση στους οπαδούς του Funeral Doom και όχι μόνο.  Στις Αρχές Μαΐου κυκλοφορούν τη νέα τους δουλειά , το split με τους Calliophis, με τίτλο Dawn of a Lifeless Age σε συνεργασία με τις σεβαστές εταιρίες του χώρου Meuse Music Records και Aesthetic Death. Με δύο τραγούδια αυτό το split εδραιώνει τους Urza σαν μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού funeral doom. Οι Urza αποτελούνται από εμπείρους μουσικούς της σκηνής με θητεία σε μπάντες όπως πχ οι Ophis. Βαθύ σκότος, έντονες ηχητικές διαστάσεις, σχεδόν καταπιεστικός ήχος, χαρακτηριστικός, του συγχρόνου Funeral Doom με βορβορώδη φωνητικά.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι επίσης Αθηναίοι Kevel. Η μπάντα δημιουργεί ασυμβίβαστους, αλλά συνεκτικούς ήχους, απομακρυσμένη από συγκεκριμένους κανόνες και στυλιστικά φράγματα των πολλών υποειδών του Metal. Το τελευταίο άλμπουμ Mutatis Mutandis εξερευνά διάφορα μουσικά μονοπάτια, συνδυάζοντας death / black Metal, post-Metal, προοδευτικά στοιχεία και διαστημικά ηχοτοπία.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30
Τιμή εισιτηρίου 13€

Περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο αλλά και για πολλά ακόμα live στο Event Calendar ΕΔΩ.