29 Μαΐου 2024
Reviews

War Dance – Sons of Thunder (Independent)

Για πάνω από μια δεκαετία οι War Dance έχουν με σύνεση διανύσει την δικιά τους διαδρομή στο εγχώριο επικό metal, ξεκινώντας την πορεία τους με εκείνο το εξαιρετικό demo του 2011, συνεχίζοντας με το “Wrath of the Ages” του 2015 και φτάνοντας στο 2023 με το “Sons of Thunder”.

Δεύτερο full length λοιπόν στο οποίο η μπάντα κρατάει σταθερά το λάβαρό της, βγάζοντας προς τα έξω πολεμικό ατσάλι που παντρεύει τις κληρονομιές των Manowar, των Warlord και των Sarissa με την ελληνική παράδοση. Και όταν αναφέρομαι σε ελληνική παράδοση, αναφέρομαι κυρίως σε συγκεκριμένες μουσικές φόρμες και κλίμακες που χρησιμοποιεί η μπάντα σε καίρια σημεία του υλικού της.

Το υλικό του “Sons of Thunder” είναι τραχύ, πολεμοχαρές και επικεντρωμένο κυρίως στην Manowar λογική -εποχή “Warriors of the World” και μετά-. Φυσικά δεν λείπει ούτε ο λυρισμός, ούτε ο πομπώδης χαρακτήρας των συνθέσεων, στοιχεία που έχουμε λατρέψει εξάλλου σε τούτη την μπάντα.

Συνθέσεις που λάμπουν σαν ξίφη στον ήλιο, προικισμένες με δύναμη και μελωδία και η μελωδία οφείλεται σε έναν μεγάλο βαθμό στα εξαιρετικά lead και solo parts στις κιθάρες, οι οποίες ντύνουν με μαεστρία κάθε κομμάτι, αλλά και στα φωνητικά που πραγματικά εξυψώνουν κάθε τραγούδι του “Sons of Thunder”.

Οι φανατικοί της μπάντας έχουν ήδη τσεκάρει το άλμπουμ, ενώ οι εν γένει φανατικοί του επικού ήχου, πρέπει να το ακούσουν άμεσα αν δεν το έχουν κάνει ήδη.

Δεν πρέπει να παραλείψω σε καμία περίπτωση να αναφέρω πως ο δίσκος είναι αφιερωμένος τόσο στον Bill Tsamis όσο και στον Δημήτρη Σελαλμαζίδη που μας άφησαν νωρίς.