23 Μαΐου 2024
Reviews

TenebriSSomniuM – Infernal Symphony (Supreme Music Creations)

Ανοιχτές οι πύλες του σκοταδιού. Παράξενη της νυκτός η θωριά και οι μουσικές του άγνωστου, μαγεμένες, στοιχειώνουν το διάβα μας. Με τούτα τα λόγια κάνω απόπειρα να σας μεταφέρω το κλίμα της μουσικής που υπάρχει στο εξαιρετικό “Infernal Symphony” EP των TenebriSSomniuM.

Έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ενδιαφέρον project, αν κρίνω από τα τρία δείγματα γραφής που υπάρχουν στο συγκεκριμένο EP. Το υλικό θέτει με σαφήνεια τις dark βάσεις του, περνάει από neoclassical μονοπάτια και καταλήγει σε ethereal ξέφωτα. Φωνητικά και synths από την Mora και πιάνο από την Kalma, σε ένα μυσταγωγικό ψηφιδωτό γεμάτο εσωστρέφεια, που γίνεται μουσικότητα και τελικά βρίσκει τρόπο διαφυγής.

Οι μελωδίες γεμάτες σαφήνεια, οι ερμηνείες άλλοτε κουβαλούν μιαν άυλη γοητεία και άλλοτε μιαν απόκοσμη δραματικότητα. Μουσική για τις μικρές ώρες ή τις πρώτες ώρες της νύχτας. Αν έχεις ταυτιστεί με τα πρώτα solo βήματα της Kari Reuslatten, εκεί πίσω στο ’95, με τις πομπώδης στιγμές των Ataraxia, των Amber Asylum και των Elend, ή αν ακόμα ανατριχιάζεις με το “Shrink” των The Gathering και σου λείπουν αφάνταστα η μελωδίες πτώσης των Dreams of Sanity, τότε πίστεψέ με το EP αυτό σε αφορά και μάλιστα πολύ.

Κλείνοντας θα βάλω στην λίστα με τα θετικά και την occult θεματολογία που δεσπόζει στο υλικό και το εξαιρετικό artwork και θα σας προτρέψω να μην προσπεράσετε το ντεμπούτο EP των TenebriSSomniuM, γιατί θα βγείτε σίγουρα χαμένοι.