29 Μαΐου 2024
Reviews

Temor – My Sorrow’s Rage (Independent)

Οι Temor είναι ένα νέο μελωδικό death/black metal σχήμα που ξεκίνησε την πορεία του το 2023 με τον Theo (Descending, Theo) στην κιθάρα και τον Thyragon (Exilium Noctis, ex-Aenaon κ.α.) στα φωνητικά. Σύντομα στο line up προστέθηκε και ο Κωνσταντίνος Χίνης (χαλδορόφωνο), καθώς και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Constantine (Constantine, ex-Primal Fear (live), ex-Descending, ex-Mystic Prophecy, ex-Nightfall, ex-Nightrage) στην κιθάρα, ενώ ο Βασίλης Μάνθος ήρθε για να συμπληρώσει τη σύνθεση της μπάντας αναλαμβάνοντας το μπάσο.

Στο ντεμπούτο τους “My Sorrow’s Rage” παίζουν μοντέρνο μελωδικό death/black metal το οποίο βγαίνει μπροστά με κοφτερό riffing, εκπληκτικό groove και άρτιο συνολικό developing σε κάθε part κάθε κομματιού. Οι επιρροές των At the Gates, Dark Tranquility και των παλαιών In Flames φιλτράρονται μέσα από το προσωπικό στίγμα της μπάντας και το αποτέλεσμα καθηλώνει. Από εκεί και πέρα θα βρούμε στοιχεία και από σύγχρονες extreme κατευθύνσεις, σε ένα άλμπουμ που ακούγεται μέσα στην εποχή του, αλλά ας το παραδεχτούμε πως η μητέρα Σουηδία είναι το starting point εδώ και αυτό φυσικά δεν μας δυσαρεστεί καθόλου.

Βασικά βρίσκομαι σε μια κατάσταση κυριολεκτικής αδυναμίας να σταματήσω να ακούω τη δισκάρα και να συγκεντρωθώ στο κείμενο της παρουσίασης της για τρεις βασικούς λόγους:

1. Όλα τα κομμάτια του άλμπουμ είναι singles. Κυριολεκτικά δεν υπάρχει ούτε ένα filler εδώ μέσα. 2. Είχα πάρα πολύ καιρό να ακούσω τόσο φροντισμένη κιθαριστική δουλειά σε δίσκο τέτοιου ύφους. 3. Το υλικό είναι ναι μεν catchy μα έχει ταυτόχρονα και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, εξαιτίας της χρήσης του χαλδορόφωνου (ένα σπάνιο και ταυτόχρονα τόσο σαγηνευτικό όργανο) το οποίο χαρίζει ένα ιδιαίτερο χρώμα και ένα touch μυσταγωγίας, δημιουργώντας μια ευχάριστη αντίθεση σε σχέση με την γενική in your face κατεύθυνση που υπάρχει στο άλμπουμ.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην παραγωγή η οποία είναι πεντακάθαρη και δίνει στο υλικό την απαιτούμενη βαρύτητα και τραχύτητα που χρειάζεται το κάθε κομμάτι του άλμπουμ και συμπληρώνω πως ειδικά για το ύφος που έχει επιλέξει να κινηθεί η μπάντα, μια καλή παραγωγή όχι απλά έχει σημασία, αλλά μπορεί να κάνει και τη μεγάλη διαφορά.

Αυτά λοιπόν με το ντεμπούτο των Temor. Αν γουστάρεις μια καλή δόση σουηδικής μελωδικής ακρότητας, τσέκαρε το οπωσδήποτε.