23 Μαΐου 2024

Χρήστος Παπαδάκης

Αρχισυντάκτης

Με καταγωγή από την Ερμούπολη της Σύρου, ξεκίνησε το ραδιόφωνο την Άνοιξη του 1996, ανοίγοντας έναν κύκλο εκπομπών ο οποίος συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας. Μέχρι το 2004 εργάστηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ερμούπολης, έχοντας παράλληλα ξεκινήσει συστηματική αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.

Στις αρχές του 2004 θα ξεκινήσει το Forgotten Scroll, μια ανεξάρτητη περιοδική έκδοση η οποία κάνει focus στο παγκόσμιο heavy metal underground, βγάζοντας παράλληλα online και τον αντίστοιχο ιστότοπο, ο οποίος συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Η συμβολή του Forgotten Scroll και της community του -μέσα από το αντίστοιχο forum- υπήρξε και συνεχίζει να είναι καθοριστική για το underground metal γίγνεσθαι.

Το 2008 θα ξεκινήσει να εργάζεται για την δισκογραφική εταιρία Steel Gallery Records του Κώστα Αθανασόγλου, την μακροβιότερη ενεργή metal δισκογραφική εταιρία στην Ελλάδα, κυρίως επικεντρωμένος στην ετικέτα επανακυκλοφοριών Arkeyn Steel Records που τρέχει μέσα από την μητρική εταιρία.

Το 2012 στα πλαίσια της ανθολογίας που θα εκδώσει η Arkeyn Steel για το συγκρότημα των Warlord, θα κυκλοφορήσει και η επίσημη βιογραφία του σχήματος γραμμένη από την Χρήστο Παπαδάκη. Το βιβλίο θα γίνει sold out μέσα σε 48 ώρες.

Το 2013 επιστρέφοντας στην γενέτειρα του Ερμούπολη θα ξεκινήσει το ανεξάρτητο διαδικτυακό ραδιόφωνο Mercury Radio, ενώ θα αρχίσει να εργάζεται ως αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Πρωτεύουσα, μετεξέλιξη της οποίας αποτελεί το ειδησιογραφικό portal SyrosPress.gr στο οποίο εργάζεται μέχρι και σήμερα.

Πηγαία η αγάπη για τη μουσική, το ραδιόφωνο και την πένα, έχει ανοίξει κατά καιρούς πόρτες με συνεργασίες σε πλήθος μέσα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ από την σκοπιά του μουσικού η συμμετοχή σε διάφορες μπάντες τα τελευταία 25 χρόνια, καταλαγιάζει κάπως την άσβεστη δίψα για δημιουργία.

Ακράδαντο πιστεύω του είναι πως η μουσική βρίσκεται εδώ για να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, να μας διδάξει ήθος και να σφραγίσει ανεξίτηλα τις μεγάλες στιγμές της ζωής μας. Το γράψιμο για την μουσική είναι ένα ιερό καθήκον που απαιτεί γνώση, ταπεινότητα και αφοσίωση μιας και με αυτόν τον τρόπο διαδίδεται το μεγαλείο της θαυμαστής αυτής Τέχνης στα μήκη και τα πλάτη της γης. Και ως γνωστόν, τα γραπτά μένουν!

Skill

Φιλομένη Ρήγα

Συντάκτης

Αντώνης Κουμιώτης

Διευθυντής Σύνταξης

Γιώργος Γάτος

Συντάκτης

Θέμης Ευθυμίου

Συντάκτης