29 Μαΐου 2024
Reviews

Symphony Eternal – Chapter III: GeopHysIc Trilogies (Independent)

Τρίτο κεφάλαιο Symphony Eternal και το υλικό βαδίζει σταθερά στα χνάρια των προκατόχων του, συνεχίζοντας να προκαλεί εξαιρετικές εντυπώσεις.

Να υπενθυμίσω πως οι Symphony Eternal είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον instrumental project βασισμένο στα πλήκτρα με βασικό πυρήνα τον Άγγελο Μπατσαλιά (Extremity Obsession) και αναφέρομαι σε βασικό πυρήνα γιατί πίσω από το project υπάρχει μια πλειάδα ανθρώπων που βοηθάει σε πολλούς τομείς -mixing, mastering, εικαστικά κτλ- ώστε να φτάσει κάτι ολοκληρωμένο στον ακροατή.

Το project δεν είναι καινούρια ιστορία μιας και το υλικό ξεκίνησε να βγαίνει στον έξω κόσμο με τη μορφή μεμονωμένων συνθέσεων μέσω bandcamp και youtube -πλέον η μπάντα έχει δικό της κανάλι και διανέμει από εκεί το υλικό της-. Κάποια στιγμή ο δημιουργός αποφάσισε να κάνει μια πιο δομημένη παρουσίαση και έτσι χώρισε το υλικό σε κεφάλαια -chapters-, κάθε κεφάλαιο και κυκλοφορία.

Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουμε τρεις κυκλοφορίες, ενώ όλος αυτός ο μεγάλος κύκλος τραγουδιών θα ολοκληρωθεί σε εννέα chapters, άρα θα έχουμε εννέα κυκλοφορίες σε ψηφιακή μορφή. Πιο συγκεκριμένα: Το “Chapter I” κυκλοφόρησε ολοκληρωμένο τον Οκτώβριο 2023 ενώ το “Chapter II” κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου 2024. Το νεότερο “Chapter III” κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου 2024.

Όσοι έχετε επαφή με τα προηγούμενα κεφάλαια θα βρεθείτε σε γνώριμα μονοπάτια. Όσοι έρχεστε για πρώτη φορά σε επαφή με το υλικό θα γνωρίσετε ένα αρμονικό σύνολο συμφωνικής μουσικής, με στοιχεία επικού dungeon synth που παίρνει τον χαρακτήρα του τόσο από τις αινιγματικές μελωδίες που το απαρτίζουν αλλά και από τις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις που δίνουν στο υλικό το ηχητικό του στίγμα. Άλλοτε πιο ποικιλόμορφη και άλλοτε πιο μινιμαλιστική η ενορχήστρωση υπερτονίζει το κάθε μέρος του έργου, αναδεικνύοντας αυτόν τον συνδυασμό εσωτερικότητας μα και ορμητικότητας που βαφτίζει τα θέματα εδώ.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνω και στο εικαστικό κομμάτι που πλαισιώνει το υλικό το οποίο έχει επιμεληθεί ο Χάρης Μπουρέκας (Hellenic Metal World), ο οποίος έχει επιμεληθεί και το εικαστικό κομμάτι και του πρώτου και δεύτερου chapter -και των μεμονωμένων κομματιών που έχουν ανέβει πριν τα chapter releases-, πάντοτε με τη λογική του παντρέματος εικόνας και μουσικής.

Οι εντυπώσεις μου λοιπόν και πάλι πολύ θετικές. Περιμένω φυσικά και τη συνέχεια του εξαίρετου αυτού project.