23 Μαΐου 2024
Reviews

Scumfucks – Skumfucks (Sliptrick Records)

Φιλική συμβουλή προς όλους: Μην βάζετε Σάββατο πρωί να ακούσετε Heavy ‘n’ Roll albums με σκοπό να κάνετε review, γιατί εκεί που θα είστε με την τσίμπλα στο μάτι, χωρίς καφέ και με τα γέρικα κόκαλα σας να τρίζουν, θα βρεθείτε ξαφνικά να κοπανιέστε οικογενειακώς στους καναπέδες ουρλιάζοντας! Αυτό έπαθα ο δόλιος πρωί – πρωί και πως να μείνει κανείς ασυγκίνητος όταν έχει να κάνει με ένα αλήτικο και αλανιάρικο ντεμπούτο άλμπουμ που μας έρχεται από την Θεσσαλονίκη!

Οι Scumfucks, όπως δηλώνουν, παίζουν μουσική “dedicated to Motorhead”. Και ναι, μα τον Θείο Lemmy, το κάνουν πάρα μα πάρα πολύ καλά! Το άλμπουμ περιέχει εννέα συνθέσεις και στα σχεδόν 33 λεπτά που διαρκεί σε κρατάει στα κάγκελα, αφού μιλάμε για ένα ατέλειωτο heavy party.

“Scumfucks” λοιπόν για την έναρξη και για να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις! Φρενήρεις ρυθμοί αλανίαρικο RnR, φωνητικά γεμάτα γρέζι και τρομερή διάθεση από την μπάντα! Ακολουθεί το “The Haunt” που έρχεται να μας στοιχειώσει με την φοβερή μπασογραμμή να δίνει το έναυσμα για ένα δίλεπτο ξεσηκωτικό κομμάτι. Το “Intruder” εισβάλει με ένα φοβερό κιθαριστικό riff που το χαρακτηρίζει!

Συνέχεια με το “Drinking alone ain’t bad”, το οποίο χαμηλώνει ελαφρώς τις ταχύτητες. Πίνουμε και καμιά μπύρα, ακόμη και αν η ζωή μας τα φέρνει ανάποδα. Το “Increased Chances” επαναφέρει τις ταχύτητες πάνω από τα επιτρεπτά όρια και αν κάτι το χαρακτηρίζει, είναι τα υπέροχα leads στις κιθάρες. Το “Not as Fast as…” συνεχίζει να μη μας αφήνει να πάρουμε ανάσα, αφού μας σφυροκοπά με riffs, ανελέητα, με τα φωνητικά να γίνονται ακόμη πιο βραχνά.

Και αν κάναμε μία ανάδυση του DNA της μπάντας τί θα παίρναμε; “41% Scum 51% Fuck”. Αυτοαναφορική κομματάρα που σε πιο χαμηλές ταχύτητες βγάζει μια φοβερή δυναμική! Πάρα πολύ ωραίο ρεφρέν. Μάλλον το αγαπημένο μου από το άλμπουμ! Το “Rat” έρχεται λίγο πριν το τέλος με ένα «τσαμπουκαλεμένο» μπάσιμο να μας πάρει τον αέρα. Ο δίσκος κλείνει με ένα υπέροχο τρόπο, καθώς το “Ride To Be Alive” διαφοροποιείται ελαφρώς από τον υπόλοιπο δίσκο. Ένα υπέροχο lead οδηγεί σε ένα mid-tempo πανέμορφο ρυθμό. Το κομμάτι είναι μια καταπληκτική σύνθεση με μια θεματική βουτηγμένη στο Rock ‘n’ Roll.

Οι κιθάρες και το μπάσο ηχογραφήθηκαν στα Den Studios, όπου έγινε η μίξη και το mastering, ενώ τα τύμπανα και τα φωνητικά στα Valve Studios, όλα στην Θεσσαλονίκη. Γενικά ένας δίσκος προορισμένος να σου φτιάξει και να σου ανεβάσει την διάθεση. Πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα από την μπάντα που χωρίς να κρύβει τις επιρροές της, πατάει πάνω σε αυτές και ξεσηκώνει! Θέλω πάρα πολύ να ακούσω αυτά τα τραγούδια ζωντανά παιγμένα, αφού πιστεύω ότι στο σανίδι το άλμπουμ θα αποδίδεται ακόμη πιο δυναμικά!