19 Μαΐου 2024
Reviews

Pnigalion – Celestial Outlaws (Independent)

Οι Pnigalion επιστρέφουν μετά το demo με το οποίο μας συστήθηκαν (Poison Tongues), με ένα ΕΡ δύο κομματιών. Να πω ότι η μπάντα αποτελείται από μέλη δύο underground συγκροτημάτων που εκτιμώ ιδιαίτερα, τους Βολιώτες Satyron στα φωνητικά και στο μπάσο, Cerberus των Deus Dethroned στις κιθάρες και τον Δραμινό Mörker από τους Corax B.M. στα τύμπανα.

Δύο συνθέσεις περιέχει το ΕΡ, όπως προαναφέρθηκε και εδώ έχουμε να κάνουμε με old school black metal, που από την μία φέρει την σφραγίδα του ελληνικού ήχου και από την άλλη μοιάζει φερμένο από τον σκανδιναβικό βορρά! Τόσο το “The Web Of Spiritual Awakening” όσο και το “Verminous Serpent Of The Night” αποτελούν δύο πάρα πολύ δυνατές συνθέσεις, με την πρώτη να δίνει λίγο παραπάνω έμφαση στην δημιουργία μυσταγωγικής ατμόσφαιρας, ενώ τη δεύτερη να αποτελεί ένα ανίερο καταιγιστικό παραλήρημα σκοτεινιάς.

Η μπάντα παίζει δεμένα και πιάνει φοβερή απόδοση, με τα φωνητικά του Satyron να είναι κολασμένα, το drumming αχαλίνωτο και οι κιθάρες να στάζουν δηλητήριο! Η ηχογράφηση, το master και η μίξη πραγματοποιήθηκαν στα Infected Studios.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα εξαιρετικό δεύτερο βήμα για την μπάντα, που ελπίζω να μετουσιώσει το πηγαίο ταλέντο της σε full length album…