29 Μαΐου 2024
Reviews

Medusa’s Wrath – Pavor Exitium Mors (Independent)

Με το “Lifeless Void” EP τους του 2022 οι Αθηναίοι Medusa’s Wrath είχαν δώσει ένα ενδιαφέρον δείγμα κλασικού heavy metal, αφήνοντας προοπτικές για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Ακούγοντας το τότε υλικό καταλάβαινε κανείς πως η μπάντα κάνει μεν τα πρώτα της βήματα μα έχει και πάθος και ταλέντο. Οπότε μπήκε ένας αστερίσκος και η αναμονή για το επόμενο βήμα.

Και το επόμενο βήμα ήρθε δύο χρόνια αργότερα με το παρών ντεμπούτο full length το οποίο μας δείχνει μια μπάντα η οποία έχει πραγματοποιήσει τεράστια πρόοδο.

Το μοτίβο παραμένει και πάλι το κλασσικό heavy metal. Μόνο που πλέον ακούγεται πιο στιβαρό, πιο σίγουρο για τον εαυτό του και πιο καλοδουλεμένο.

Το riffing είναι η βάση, το starting point και ταυτόχρονα το μεγάλο feature στο παρών άλμπουμ. Επιτέλους μια κλασσική heavy metal μπάντα που δεν ξεχνά να δώσει βάση στα riffs. Και εδώ αγαπητέ αναγνώστη το παιχνίδι παίζεται σωστά γιατί έχεις μεν την σωστή πρώτη ύλη, αλλά έχεις και τις διπλές κιθάρες οι οποίες ενορχηστρώνουν αριστοτεχνικά τις βασικές ιδέες και το αποτέλεσμα γράφει άψογα.

Τα φωνητικά παντρεύουν την κλασική heavy προσέγγιση που έχεις αγαπήσει σε όλες τις μεγάλες κεντροευρωπαϊκές μπάντες των 80ς με το απαραίτητο τευτονικό touch -για να πάμε και λίγο Γερμανία-, ενώ όλο το παραπάνω οικοδόμημα αναλαμβάνει να στηρίξει ένα rhythm section που ξέρει και τι κάνει και πότε να το κάνει.

Η παραγωγή είναι αυτή που πρέπει και βοηθάει το υλικό να ακουστεί σωστά.

Το γούσταρα το άλμπουμ, έχει άμεσες και straight in your face συνθέσεις εκτελεσμένες από μουσικούς που τον ξέρουν καλά αυτό τον ήχο. Όταν οι οπαδάρες πιάνουν όργανα, κάτι τέτοιοι δίσκοι προκύπτουν.

Υγ. Το άλμπουμ το ακούμε δυνατά να σπάσουμε και τον τσαμπούνα του γείτονα.