29 Μαΐου 2024
Reviews

Insidiator Morbi – The Damnation of a Dead Soul (Independent)

One man band οι Insidiator Morbi (με τον Αριστείδη “Jarl” Νάστο, να συνθέτει και να παίζει όλα τα όργανα). Ξεκίνησαν την πορεία τους μόλις πέρυσι με το “The Serenity of a Dead Soul” demo, και το επόμενο βήμα είναι το “The Damnation of a Dead Soul” full length, το οποίο κυκλοφορεί ψηφιακά.Ποικιλόμορφο το black metal του σχήματος, άλλοτε πιο πομπώδες, άλλοτε πιο ευθύ και raw, άλλοτε πιο μελαγχολικό. Αυτές οι εναλλαγές είναι που βασικά με κέρδισαν στο υλικό τους το οποίο σαν σύνολο μου θύμισε σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό την πρώτη περίοδο των Νορβηγών Old Man’s Child κυρίως στο κιθαριστικό κομμάτι και στην δόμηση του υλικού -και όχι τόσο στην χρήση των πλήκτρων που στους Insidiator είναι διακριτική αλλά ουσιαστική και έξυπνη, ενώ οι στους OMC βγαίνουν μπροστά-.

Θα επιστήσω λίγο την προσοχή στην παραγωγή -λίγο δουλίτσα στις χροιές των τυμπάνων-. Καθώς και στις συνδέσεις κάποιων parts μέσα στα κομμάτια τις οποίες θα ήθελα πιο ομαλές αν και ξέρω και καταλαβαίνω πόσο μεγάλη οδύσσεια είναι για τον μουσικό η αρμονική σύνδεση διαφορετικών ιδεών που ενδεχομένως έχουν γραφτεί και σε διαφορετικές φάσεις.

Όπως και να έχει έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον ντεμπούτο με πάρα πολύ καλές ιδέες, εκτελεσμένες με μεράκι. Μην το προσπεράσετε το άλμπουμ, αξίζει τον κόπο η ακρόαση του. Θα αναμένω σίγουρα και συνέχεια.