19 Μαΐου 2024
Reviews

Inner Dominion – Bringer of the Eternal Light (Hellenic Metal World)

Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα με το ντεμπούτο άλμπουμ των Inner Dominion

Το black metal τους είναι από την μια επηρεασμένο από κλασσικά σχήματα του πρώτου κύματος (Bathory του “Under the Sign of Black Mark” για παράδειγμα). Η παραπάνω αναφορά γίνεται και εξαιτίας ενός σημαντικού κομματιού της riffολογίας τους αλλά και εξαιτίας των φωνητικών τους.

Από την άλλη βασίζουν ένα μεγάλο ποσοστό των κιθαριστικών τους θεμάτων στη heavy metal λογική που προίκισε και το Ελληνικό black metal των 90ς.

Η μπάντα αναμφίβολα γνωρίζει πως και τα δύο παραπάνω μονοπάτια μπορούν να διασταυρωθούν πολύ επιτυχημένα και ουσιαστικά η μουσική τους είναι αποτέλεσμα της παραπάνω πρακτικής.

Δεν λείπουν και οι πιο πομπώδες στιγμές όμως. Και θα φέρω ως παράδειγμα το “An Ode For Tiamat” κομμάτι που είναι και το αγαπημένο μου του δίσκου.

Τα σπηλαιώδη φωνητικά, οι δυσοίωνες μελωδικές αναπτύξεις και αυτή η πολύ συγκεκριμένη ατμόσφαιρα πνιγηρού σκότους που η μπάντα δημιουργεί με τη μουσική της, κάνουν αυτό το ντεμπούτο πολύ ιδιαίτερο.

Πολλά γνώριμα πράγματα μου ήρθαν στο μυαλό, ακούγοντας τα κομμάτια του δίσκου ξανά και ξανά, όπως για παράδειγμα τα πρώτα demos των Faceless God από την Πτολεμαΐδα  (μέλος τους συμμετέχει και στην μπάντα).

Η παραγωγή είναι αυτή που πρέπει και βοηθάει το υλικό να αναδειχθεί και να ακουστεί σωστά.

Η Ελληνική επαρχία μας δίνει άλλο ένα μικρό black metal διαμάντι λοιπόν (από Πτολεμαΐδα / Κοζάνη η μπάντα). Η ακρόαση του και η απόκτηση του κρίνονται το λιγότερο ως ενέργειες επιβεβλημένες.