29 Μαΐου 2024
Reviews

Fragment Soul – Galois Paradox (Independent)

Έναν μουσικό καμβά με πάρα πολλές αποχρώσεις δημιουργούν οι Fragment Soul, των οποίων το όραμα ξεκινάει από την Κέρκυρα και φτάνει μέχρι και τον Καναδά, με την συμμετοχή μιας πλειάδας εξαιρετικών μουσικών στο όλο εγχείρημά τους.

Στο “Galois Paradox” EP τους η ηχητική ποικιλομορφία έχει τον πρώτο λόγο. Ένας συνδυασμός από πολλές διαφορετικές τάσεις, μουσικά είδη και ηχοχρώματα, που συνυπάρχουν μεταξύ τους, δημιουργώντας τελικά ένα ομοιογενές αποτέλεσμα που εκπληρώνει τον σκοπό του: Να παρασύρει τον ακροατή σε έναν ατέρμονο ταξίδι.

Το βασικό πρίσμα της μπάντας είναι βασισμένο σε doom metal πρακτικές, από εκεί και πέρα όμως η ηχητική βεντάλια ανοίγει και εκεί βρίσκεται η αποκάλυψη. Πόσα και πόσα μαγικά και όμορφα περιμένουν τον ακροατή εδώ! Post μικρά κομψοτεχνήματα που δημιουργούν εύθραυστες ατμόσφαιρες θαλπωρής μέσα στα κομμάτια, προοδευτικές αναπτύξεις, μινιμαλιστικά ισορροπημένες που θα σας πάρουν από το σύμπαν της μεσαίας Porcupine Tree περιόδου και θα σας φτάσουν μέχρι τους Pain of Salvation. Σκοτεινές γέφυρες γοτθικών αποχρώσεων που δεν σε βγάζουν σε ακτές, μα σε αφήνουν σε ποτάμια βαθιάς αναζήτησης και μελαγχολίας. Όλα αυτά σε μορφή κύκλου ξαναγυρίσουν στην doom metal βάση της μουσικής σχηματοποίησης.

Μου θύμισαν τους αγαπημένους Universe217, μου θύμισαν και τους Γάλλους Lethian Dreams. Οι φωνές του Marc και της Tamara με “έσφαξαν” με το βαμβάκι και το “This Empty Dream” είναι από τα πιο όμορφα τραγούδια που άκουσα τελευταία. Δεν θα γράψω κάτι άλλο. Πάω πίσω στο βυθό που μου αποκάλυψε αυτή η κυκλοφορία.