29 Μαΐου 2024
Reviews

Firewind – Stand United (AFM)

Τι μπορεί να πάει λάθος όταν έχεις ένα δίσκο γεμάτο heavy / power metal γεμάτο έμπνευση, φουλ στη μελωδία, σύγχρονο, καλοπαιγμένο και δουλεμένο στο φουλ;Τι μπορεί να πάει λάθος όταν τα κομμάτια σου γεμίζουν με τις κιθάρες του χαρισματικού Gus G. και τη φωνάρα του Herbie Langhans; Τι μπορεί να πάει λάθος όταν είσαι οι Firewind;

Λοιπόν την μπάντα την ακούω σε μεγάλα κέφια και πραγματικά το υλικό του νέου δίσκου γράφει απίστευτα. Είναι από αυτά τα άλμπουμ που τα βάζεις κυριολεκτικά τσίτα αλλιώς δεν μπορείς να το χαρείς ρε παιδί μου.

Ρεφρέν που σου κολλάνε στο μυαλό, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως trademark σε κάθε τραγούδι, κουπλέ που προετοιμάζουν το έδαφος για τα συγκεκριμένα ρεφρέν, lead μελωδίες και solos στο γνώριμο Gus G. ύφος και όλα αυτά δοσμένα με μια συναυλιακή λογική γιατί το έχω ξαναπεί και στο παρελθόν πως οι Firewind είναι φτιαγμένοι για το σανίδι.

Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από την μπάντα. Παίζει μπάλα με τις φόρμουλες οι οποίες την καθιέρωσαν και βαδίζει στο γνωστό Firewind μονοπάτι όπου τίποτα μα τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος. Πάω να ακούσω άλλη μια το άλμπουμ!