29 Μαΐου 2024
Reviews

Falooda – Demo 2024 (Independent)

Η αλήθεια είναι ότι το “Demo 2024” των Αθηναίων Falooda με εξέπληξε και με ξάφνιασε ταυτόχρονα ευχάριστα. Δεν είναι μόνο ότι τα τέσσερα κομμάτια που εμπεριέχει πέρασαν από τα αυτιά μου με κινηματογραφική ταχύτητα, αναγκάζοντάς με να τα βάλω στο repeat ξανά και ξανά, ώστε να αντιληφθώ τί παίζει ακριβώς, είναι και το γεγονός ότι τα έβαλα ξανά και ξανά (3.50 το βράδυ, μετά από μία εξαντλητική μέρα), γιατί ακριβώς αυτό που επιχειρούν να παρουσιάσουν, είναι και εμπνευσμένο και μπολιασμένο με άπειρο ταλέντο, μα κυρίως καλοπαιγμένο.

Το συγκλονιστικότερο όλων όμως και αυτό τους το δίνω στο 101%, είναι ότι καταφέρνουν, μέσα από μουσικά ηχοτόπια περασμένων δεκαετιών, να ηχούν και να σου μιλάνε -τόσο μουσικά, όσο και στιχουργικά- στο σήμερα αλλά και στο αύριο! Κι αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο.

Κοντολογίς, noise/experimental/punk φτιαγμένο από τα καλύτερα συστατικά του είδους και δοσμένο σωστά, όπως δηλαδή θέλουν οι ίδιοι να ακούγεται. Και μεταξύ μας, αυτό είναι που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία. Και προσωπικά, σε συνδυασμό με τη φωνή του συγκροτήματος, η οποία είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει εντός και εκτός συνόρων (ήθελα να το υπερ-τονίσω αυτό), μου άρεσε πάρα πολύ έτσι όπως ακούγεται.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ιδιαίτερο artwork φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Αρμενάκης, σε μίξη του άλμπουμ από τους Δημοσθένη Βαρίκο και Greg Sk, ο δεύτερος εκ των οποίων υπογράφει και το μάστερ.

Κλείνοντας και θα το αναφέρω, γιατί δεν συμβαίνει συχνά, το “Demo 2024” είναι από εκείνα τα ηχητικά αποτελέσματα, που ακούγοντάς το σε κάνει να θέλεις όλο αυτό να το ακούσεις και ζωντανά παιγμένο. Εν αναμονή λοιπόν, της επόμενης ζωντανής τους εμφάνισης αλλά και του LP, που κάπου διάβασα ότι φιλοδοξούν να κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά.