29 Μαΐου 2024
Reviews

Emperor Of Myself – Vita Post Mortem (Hellenic Metal World)

Το υπερπαραγωγικό δίδυμο των αδερφών Πολύζου επιστρέφει με την ένατη full length κυκλοφορία του την τελευταία δεκαετία!! Ο δίσκος κινείται ανάμεσα σε black και μελωδικές death φόρμες, με εστίαση στην δημιουργία απόκοσμης ατμόσφαιρας, χωρίς να ακολουθεί τους καταιγιστικούς ρυθμούς του ιδιώματος, αλλά ούτε να αγγίζει τα αργόσυρτα doom μονοπάτια. Το album αποτελείται από δέκα συνθέσεις και έχει διάρκεια 42 λεπτά.

“Vita Post Mortem” λοιπόν και όπως φανερώνει ο τίτλος μεγάλο μέρος του άλμπουμ αποτελεί σπουδή στον θάνατο, την οδύνη και τα αναπάντητα ερωτήματα που γεννιούνται στην σκέψη του. Δεν λείπουν βέβαια και οι πιο ανίερες και απόκρυφες θεματικές.

Ο δίσκος ξεκινάει και τελειώνει με δύο μελωδικά ορχηστρικά κομμάτια, τα οποία έχουν πάρει το όνομά τους από δύο πανίσχυρα βιβλία αποκρυφισμού. “Ars Goetia” και το λατινικόν (inside joke για εμάς τους boomers που βλέπαμε talent shows στα νιάτα μας) “Ars Notiria“. Ορχηστρικό είναι και το “Garden of Unholy” που ασπάζεται πάνω κάτω την ίδια δομή με τα προηγούμενα, μόνο που δρα στο άλμπουμ ως full track και όχι ως εισαγωγικό ή ιντερλούδιο.

Τα υπόλοιπα κομμάτια κινούνται μέσα σε ένα ατμοσφαιρικό πέπλο. Από το άλμπουμ απουσιάζει το ανελέητο drumming και τα blasts, αφού ως επί το πλείστον κυριαρχούν οι mid tempo συνθέσεις. Από το άλμπουμ ξεχώρισα τουλάχιστον τρεις συνθέσεις, το αργόσυρτο “The Black Ship“, το “A Melody Of Grief” με το υπέρ-μελωδικό του ρεφρέν και τη φοβερή ατμόσφαιρα που δημιουργεί και τέλος το “Legion”, όπου είναι και από τα πιο up tempo κομμάτια του δίσκου, με τη σκοτεινή του θεματική και μια Rotting Christ αύρα να το διακατέχει.

Η ηχογράφηση, η μίξη και το master πραγματοποιήθηκαν στα Empire Studio στην Αθήνα. Η παραγωγή έγινε από τον Άλεξ Πολύζο. Ενώ το layout και το design του δίσκου επιμελήθηκε ο Χάρης Μπουρέκας.

Μπορώ να πω ότι οι Emperor of Μyself μας παραδίδουν έναν πολύ ενδιαφέροντα δίσκο, με αρκετές δυνατές στιγμές. Νομίζω ότι συνιστάται στους φίλους του ακραίου ήχου που απολαμβάνουν τις απόκοσμες ατμόσφαιρες και τα μελωδικά μέρη, συνδυασμένα με άγρια φωνητικά και σκοτεινές θεματολογίες.