29 Μαΐου 2024
Reviews

Dorian Sky – Once Upon a Realm (Independent)

Το συγκεκριμμένο one man project το παρακολουθώ από το 2019. Τότε μας είχε δώσει το πολύ αξιόλογο ντεμπούτο με τίτλο “Fragments of Light” το οποίο μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις.

Η δεύτερη full length κυκλοφορία συνεχίζει στα μονοπάτια του ντεμπούτου με τα σημάδια βελτίωσης να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Οι Dorian Sky παίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον κράμα μελωδικού επικού heavy metal με πλούσιες κιθάρες το οποίο χαρακτηρίζεται από έναν διάχυτο λυρισμό που εν τέλη κυριαρχεί και δίνει χαρακτήρα στο άλμπουμ.

Ο Μιχάλης Ελαφρός συνθέτει, τραγουδά και παίζει όλα τα όργανα. Ο Αθανάσιος Καραπάνος συμμετέχει κάνοντας δεύτερα φωνητικά σε κάποια κομμάτια ενώ έχει αναλάβει και την παραγωγή του υλικού (mixing και mastering).

Με κέρδισε ο πομπώδης και λυρικός χαρακτήρας του υλικού, το οποίο βγαίνει μπροστά και με δυναμικό riffing αλλά και με φουλ μελωδικά lead και solo parts που ανεβάζουν κατά πολύ τον πήχη στα κομμάτια.

Θα μπορούσα να αναφέρω μπάντες όπως Thunder Rider, Lordian Guard και Black Knight ως επιρροές ενώ ακούω και αρκετό Ελληνικό epic metal vibe στο υλικό και έτσι δεν μπορώ να μην αναφέρω μπάντες όπως Reflection και Battleroar καθώς και κάποια σχήματα από το νεότερο επικό κύμα όπως Gatekeeper και Visigoth.

Η μουσική του σχήματος μου έβγαλε κάτι το παραμυθένιο και αυτό το τοποθετώ στη λίστα με τα θετικά στοιχεία. Παρόλο που τα φωνητικά και το βασικό riffing μας οδηγούν στο κέντρο της μάχης, οι μελωδίες από τα leads και τα solos δίνουν στα κομμάτια μια πιο μυστηριακή χροιά και γενικά αυτή η μικρή αντίθεση λειτουργεί πολύ καλά. Όλα τα παραπάνω συμβάλουν ώστε να υπηρετηθεί σωστά και το concept του δίσκου το οποίο είναι βασισμένο στη σειρά Game of Thrones.

Επιπλέον πόντους θα δώσω και για την παραγωγή που είναι σωστή και προσεγμένη.

Σε γενικές γραμμές το χάρηκα πολύ το άλμπουμ και αναμένω συνέχεια.