29 Μαΐου 2024
Reviews

Dark Legion – Hermetica Draconis (Elevate Records)

Ακούραστος ο Βολιώτης κιθαρίστας Σπύρος Ρϊζος μιας και εκτός από τα εξαιρετικά δείγματα γραφής που μας έχει δώσει στο πρόσφατο παρελθόν με Sinner Guard και Evil King, βρίσκει χρόνο και για τους Dark Legion και κυκλοφορεί και δεύτερο άλμπουμ μέσα σε διάστημα ενός χρόνου!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό το πάντρεμα Ευρωπαϊκού power metal με μελωδικό heavy metal που επιχειρεί η μπάντα, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα του Ρίζου να συνθέτει απαλλαγμένος από στεγανά, συνδυάζοντας τις παραπάνω φόρμες με μεγάλη ισορροπία. Από την άλλη το αριστοτεχνικό του παίξιμο εμπλουτίζει το υλικό με leads, solos και μελωδίες που λειτουργούν ως άσος στο μανίκι του κάθε κομματιού. Ο Ρίζος δεν πέφτει στην παγίδα του στείρου shredding, κάθε νότα σε κάθε solo και σε κάθε leak είναι τοποθετημένη με το σωστό τρόπο υπηρετώντας την σύνθεση κατά πρώτο λόγο. Το αποτέλεσμα φαίνεται σε κάθε τραγούδι του άλμπουμ.

Μεγάλου ατού και τα φωνητικά του Αργεντινού Walter Osedin ο οποίος δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στο υλικό και κάνει τη διαφορά, τόσο σε απόδοση όσο και σε φωνητικές μελωδίες. Στα συν και το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής του που δίνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο άλμπουμ.

Προσωπικά γούσταρα πολύ και την fantasy θεματολογία του δίσκου η οποία αποδίδεται πολύ σωστά με τους καλογραμμένους στίχους που δημιουργούν εικόνες παραμυθιού.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, οι euro power fanatics να τσεκάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη και γενικά όσοι ψάχνουν για ποιότητα και καλό songwriting στο heavy / power metal τους, να σπεύσουν.